Derfor hedder verdensmesteren 2021…

... Max Verstappen. Der dufter af noget i Holland. Der dufter af nationens første verdensmesterskab i Formel 1.

Max Verstappen er den mest formstærke kører i første halvår af 2021, selvom Lewis Hamilton kæmper for hver eneste margin i kampen mod Red Bulls nummer 33. Der er tre afgørende faktorer der kan sikre, at Verstappen står øverst på skamlen, når året gøres op.

  1. Langsidehastighed. Red Bull har i mere end et årti været det bedste hold, når racerne skulle krænges gennem svingkombinationer, hvorfor baner som i Ungarn og i Monaco har favoriseret Red Bull. Mercedes har siden 2014 været kongerne af langsiderne med en nærmest urørlig topfart. Red Bull har stadig en uovertruffen racer til de forskellige baners kringlede sektioner, men de røde tyrer har nu også den absolut stærkeste topfart på samtlige langsider der indtil nu har været besøgt i sæsonen. En afgørende forskel fra de tidligere sæsoner der kan være med til at definere verdensmesterskabet.
  2. Sergio Perez. Selvom Daniel Ricciardo næsten altid var på niveau med Max Verstappen i deres fælles Red Bull-tid, har Perez allerede vist sig som den bedste holdkammerat Verstappen har haft. Perez er ofte hurtig nok til at tage point fra Mercedes, og samtidig er han en "holdets mand", der gerne parkerer raceren, når Verstappen skal lukkes forbi. Perez´ stabilitet giver Red Bull arbejdsro. En kæmpe udvikling da Red Bull notorisk har været kendt for uro omkring deres 2. kører siden Ricciardos sidste sæson for teamet i 2018.
  3. "Mad Max" er fortid. Den gale version af Verstappen er blevet udglattet de sidste par år, og en Verstappen i balance er et afgørende element for kampen om verdensmesterskabet. Verstappen har evnerne til at blive verdensmester, men tidligere har (ofte selvforskyldt) ustabilitet bragt ham tidligt ud af spil til titlen grundet for mange unødvendige pointtab. Det ligner et overstået kapitel. Verstappen kører velovervejet og -afventende, og hollænderen nærmer sig Hamiltons konstante høje topniveau.

Mercedes er i 2021 takket være Verstappen blevet de frustrerede og de jagende i kampen om verdensmesterskabet - både for konstruktører og det individuelle med Hamilton. Red Bull har kunne give modsvar til alle angreb, og budskabet til Mercedes må være kogt ned til: Try and "Ver-Stop-them".