Månedens… maj 2021

Denne udgave af ’Månedens profil’ og ’Månedens moment’ er baseret på:

  • Spaniens Grand Prix 7.-9. maj 2021
  • Monacos Grand Prix 20.-23. maj 2021

Månedens profil

Red Bull har i flere sæsoner manglet den profil ved siden af Max Verstappen, der kan køre sig til afgørende point for teamet, hvilket samtidig kan være med til at forhindre point til Mercedes. En 5. plads og en 4. plads lyder måske ikke prangende af en Red Bull-kører, men Sergio Perez har formået at få de resultater i henholdsvis Spanien og Monaco. Til sammenligning var sidste års Red Bull 'nummer 2' Alexander Albon endnu længere nede i pointene. Selvom Perez´ kvalifikationer har været meget dårlige (8.plads i Spanien og 9. plads i Monaco), er det mexicanerens stabilitet og 'race pace' der sikrer ham månedens profil for maj. Der er håb for en reel kamp om konstruktørverdensmesterskabet mellem Mercedes og Red Bull, hvis Perez fortsætter pointhøsten.

Lige ved og næsten som ’Månedens profil’

  • Sebastian Vettel der endelig fik tiltrængt succes med en velkørt 5. plads i Monaco.
  • Carlos Sainz´ integration hos Ferrari er gået over forventning og kaster gode resultater af sig.
  • Antonio Giovinazzi har i maj cementeret sig som forårets stærkeste Alfa Romeo-kører.

Månedens moment

Der kan være gode pit stops, dårlige pit stops og så kan der være katastrofale pit stops. Valtteri Bottas bliver oftest ramt af den sidstnævnte art af pit stops. I Monaco blev der sat nye standarder for, hvor galt det faktisk kan gå, og Bottas måtte holde ufrivillig tidlig fyraften. Bottas´ ene forhjul sad uhjælpeligt fast, og et ellers hurtigt skift af værktøj gjorde på ingen måde problemet mindre. Tværtimod endte det i en komplet carbon-hårdknude, hvilket betød at selv i dagene efter løbsweekenden, var det stadig ikke muligt at afmontere hjulet. Hjulet kunne først adskilles fra raceren hele 43 timer efter det havde sat sig fast, og det krævede høj ingeniørkunst, at få udredt en gang 'kulfiber-kluddermor'. Det hører til sjældenhederne, at racerens komponenter ikke kan forlade deres plads på kommando, hvilket understreger at man som pit stop crew altid skal forvente det uventede i de omtrent 2 sekunder, de er på arbejde.

Lige ved og næsten som ’Månedens moment’

  • Charles Leclercs afkørsel i kvalifikationens Q3 i Monaco, hvor han allerede havde sikret sig Pole Position ved forsøget forinden.
  • McLarens spektakulære retro Gulf-lakering til Monaco-weekenden, hvor der med den iøjnefaldende bemaling blev sikret en podieplacering til Lando Norris.
  • Fortsættelsen af Charles Leclercs hjemmebaneforbandelse, da han ikke kunne stille til start på forreste startrække hjemme i Monte Carlo, og Pole Position måtte stå tom ved starten.