Derfor hedder verdensmesteren 2021…

... Lewis Hamilton. Max Verstappen har haft "tur i den" i sæsonen indtil nu, men den 7-dobbelte verdensmester har bidt fra sig. Selvom Verstappen var første halvårs mest formstærke kører, har hollænderen ikke slået det afgørende hul til en tidlig matchbold for verdensmesterskabet. Kan det ende med, at vi ser Hamilton kronet for 8. gang senere på året? Der er tre afgørende faktorer, der kan sende den store pokal Hamiltons vej.

  1. Momentum. Her i midten af efteråret er det som om, at Mercedes har genfundet momentum. Verstappen har dog ikke mistet sit. Derfor står det nærmest lige, hvilket kan være en fordel for Hamilton, da den første del af året var præget af et styrkeforhold i Red Bulls favør. Hvis Mercedes og Red Bull kan nærme sig en jævnbyrdighed bliver det afgjort på kørerevnerne. Her har Hamilton især i kvalifikationerne en lille overhånd i sammenligning med Verstappen.
  2. Rutinen. Selvom Verstappen i en meget ung alder har ekstremt mange Formel 1-løb på sit CV, har han ikke rutinen fra en længere mesterskabskamp. Det har Hamilton om nogen. Selvom det til tider har set nemt ud for Hamilton, er især de tidligere verdensmesterskabskampe mod Nico Rosberg og Sebastian Vettel af stor værdi som indhold i selvtillidsrygsækken. Rutinen kan blive afgørende, hvor det har set ud til, at Hamilton i 2021 kører rutineret med den samlede stilling i tankerne mere end det tidligere ubestridte fokus på de enkelte sejre.
  3. Forbandelsen. Sejre er det der tæller for alle Formel 1-kørere. Hvis man er ved at ramme en milepæl, kan målet pludselig virke enormt langt væk. Da 100 Grand Prix-sejre var inden for rækkevidde, virkede Hamilton til at være tynget af den utrolige bedrift. I mere end 2 måneder sad Hamilton fast på 99 sejre indtil nummer 100 lykkedes. Hamilton fremstår i bedre balance efter hans 100. sejr (!), hvorefter han har synet i stand til at hævet niveauet, når det var krævet. Eksempelvis sejren i Rusland og Pole Position i Tyrkiet. Det kan blive udslagsgivende, at forbandelsen er brudt, og den forsvarende verdensmester kan køre mere taktisk end offensivt.

Hvis ovenstående faktorer går Hamiltons vej, kan han tage det sidste stik i kampen om årets VM-titel. Hamilton og Verstappen matcher hinanden på et niveau der gør det utænkeligt, at en af dem skulle falde helt ud af verdensmesterskabskampen her i sæsonens afgørende fase. Derfor vil verdensmesterskabet højst sandsynligt blive afgjort med en lille vindermargin. Marginaler som rutine og momentum bliver derfor blive af uvurderlig betydning i sæsonens sidste 6 løbsweekender.