• Hollands Grand Prix 3.- 5. september 2021
  • Italiens Grand Prix 10.- 12. september 2021
  • Ruslands Grand Prix 24. - 26. september 2021

Månedens profil

Daniel Ricciardo er flere gange i 2021 (før vi ramte september måned) blevet erklæret færdig som topkører, da han har stået i skyggen af årets helt store profil holdkammeraten Lando Norris. Ricciardo startede september anonymt i Holland, men derfra har det været én lang optur. En mindeværdig sejr på Monza er billedet på den ultimative forløsning for kører og team. Første sejr til Ricciardo i over 3 år og første sejr til McLaren i over 9 år. Ricciardos ordvalg efter hans seneste sejr i Monaco 2018 er passende efter en indtil nu svag sæson; Redemption! Sejren blev grundlagt ved en stærk kvalifikation i kombination med en rutine og stabilitet i selve løbet. Ricciardo har virkelig hævet sit niveau, hvor især de forbedrede kvalifikationer er afgørende for den øjeblikkelige succes. I en kaotisk finale i Rusland formåede Ricciardo igen at holde hovedet koldt, hvilket bragte ham snublende tæt på podiet for anden gang i samme måned. Det endte med en 4. plads i Sochi, men det er nok til at sikre ham titlen som månedens profil for den forgangne måned.

Lige ved og næsten som ’Månedens profil’

• Lando Norris med karrierens første Pole Position i Rusland.
  • Fernando Alonso der sluttede i top 8 ved alle løbsweekender i september.
  • Valtteri Bottas der med 2 podieplaceringer og en top 5 nærmer sig en større stabilitet resultatmæssigt.

Månedens moment

Ruslands Grand Prix har i flere år været blandt sæsonens mest ligegyldige Grand Prix-weekender. Der indbydes ikke til godt racerløb når Formel 1 giver sig i kast med banen. 2021-udgaven havde også udramatisk sat sig godt og grundigt indtil 5 omgange før det ternede flag. Lando Norris lå til at give McLaren to sejre i træk, men så kom regnen. Ikke konstant regn men regn i forskellige sektioner af banen og moderat tiltagende i forskelligt tempi. Pludselig skulle man forvente det uventede og det kostede nogle af de urutinerede kørere et stort resultat. Lando Norris blev den store taber, mens Lewis Hamilton og Max Verstappen blev de store vindere. Vejrguderne må have haft et svagt punkt for Rusland, da regnen gav det første bemærkelsesværdige Formel 1-løb i Sochi siden banen kom på kalenderen i 2014.

Lige ved og næsten som ’Månedens moment’

• Lewis Hamilton og Max Verstappens crash i Italiens Grand Prix.
  • Første Grand Prix i Holland i 36 år blev domineret- og vundet af en hollænder.
  • Resultatgrafikken under Ruslands Grand Prix der blinkede febrilsk for at opdatere stillingen på de sidste hektiske omgange, hvor alle kørere i feltet vandt eller tabte minimum 1 placering.