Hvem er nye?

Da Racing Point Force India langt om længe bekræftede verdens dårligst bevarede hemmelighed, faldt kørerkabalen for 2019 på plads - Lance Stroll blev bekræftet hos de lyserøde. Nu hvor alle sæder er fyldt ud, vil jeg give et kort overblik over, hvem der er de helt nye i Formel 1-feltet. I løbet af vinterpausen vil jeg se nærmere på flere af de enkelte kørere, og hvordan deres muligheder for succes ser ud.

Lando Norris, McLaren - 19-årig englænder. Kommer fra Formel 2, hvor han har leveret flere gode præstationer. Der er store forventninger til Norris før den kommende sæson, hvorfor det kan være en fordel, at starte hos et team, hvor det kun kan blive resultatmæssigt bedre. McLaren har stor tiltro til Norris, hvorfor englænderen blev tilknyttet allerede for to år siden.

Alexander Albon, Toro Rosso - 22-årig thailænder/englænder. Kommer fra Formel 2, hvor Albon har markeret sig positivt uden at være dominerende i klassen. Første kører med thai-pas i en Formel 1-racer i over 60 år! Tidligere droppet af Red Bulls ungdomsprogram, men taget til nåde og får lidt overraskende en sæson i Formel 1. Leveres der ikke hos Toro Rosso, er det et team, der gerne skifter deres kørere ud, hvorfor der er et relativt pres på Albon.

George Russell, Williams - 20-årig englænder. Er regerende mester i Formel 2, hvor 2018 har været en successæson for Russell, der også er tilknyttet Mercedes som lærling. Får chancen i feltets absolut dårligste racer, hvorfor der ikke er de store forventninger på kort sigt, men Mercedes ser gerne, at Russell "uddannes" hos Williams, så den unge englænder på langt sigt kan erstatte en anden englænder - den 5-dobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

De tre kørere er helt nye i Formel 1, selvom de allerede har kørt mange testkilometer. Der er hele seks "nye" kørere til næste sæson, men bemærkelsesværdigt er det, at de tre øvrige alle gør comeback til Formel 1. Daniil Kvyat (Toro Rosso), Antonio Giovinazzi (Sauber Alfa Romeo) og Robert Kubica (Williams) har alle tidligere deltaget ved et Formel 1 Grand Prix, hvorfor de alle får overraskende comebacks.

Mere om Norris, Albon, Russell og de 17 andre kørere over de kommende måneder!