Fra alle os til alle jer!

Den 24. december står for døren og Formel 1-land har gang i en velfortjent juleferie. Kørerne har lagt sæsonen bag sig, men hvad har de haft gang i her i julemåneden? Lad os se på nogle eksempler.

Marcus Ericsson har været i intensive sæsonforberedelser til hans nye karriere uden for Formel 1. Svenskeren fløj direkte til USA efter årets sidste Formel 1 Grand Prix i Abu Dhabi, og han virker stærkt motiveret for sit nye eventyr i Indycar. Ericsson vil helt sikkert gerne bevise, det var en fejl, at hans Formel 1-karriere ikke blev forlænget. Ericsson er en glimrende racerkører, så det amerikanske publikum får et godt navn til "United States versionen" af Formel 1-serien.

Fernando Alonso har fået nyt job. Arbejdsgiveren er dog ikke ny, da Alonso har fået en nyoprettet stilling hos McLaren. Spanieren er ansat som Tester & Technical Advisor, hvorfor det er tænkeligt, at Alonso vil være til stede ved flere Formel 1-weekender i 2019-sæsonen, når det ikke kolliderer med hans forpligtelser over for Toyota, og hvem han ellers måtte køre for i det kommende år. Det ligner at McLaren har gjort et scoop. Reelt er Alonsos arbejde, at rådgive de to kørere Carlos Sainz Jr. og Lando Norris. Da begge kørere er helt nye hos McLaren, kan råd fra rutinerede Alonso give værdifuld indsigt i racerne for de to nytilkomne.

Modsat Ericsson og Alonso er Kimi Raikkönen stadig at finde i Formel 1 i 2019. Raikkönen har gjort sig bemærket to gange i december -  ved FIAs officielle prisuddeling og julefrokosten hos Sauber Alfa Romeo. Ved begge lejligheder fandt finnen stor glæde i, at nyde friheden væk fra Formel 1. Raikkönen underholdt alle til den ellers meget kedelige officielle prisuddeling der afslutter sæsonen, og havde en festlig aften hos sin nye arbejdsgiver til julefrokost. Ved begge fester var der rigeligt med vodka - særdeles velfortjent oven på sæson 2018!

Herfra er der kun tilbage...

En rigtig glædelig jul til dig og dine. Gode julehilsner fra 'moving under braking' med ønske om noget Formel 1-relateret under træet hos jer alle.