Walk the talk

Et fremragende engelsk udtryk er 'Walk the talk'', og var der nogen bedre 'talker' end Murray Walker? Den uforglemmelige engelske Formel 1-kommentator gik bort den 13. marts bedst som testsessionerne til Formel 1-sæsonen 2021 var i gang.  Formel 1 mistede i 2019 to meget markante skikkelser i Niki Lauda og Charlie Whiting, og med Walkers bortgang er det for en stor del af Formel 1-fansene endnu et ansigt (og med Walker i særdeleshed lyd) der forsvinder fra en æra, hvor mange har gode minder fra.

Walker var indbegrebet af Formel 1 fra slutningen af 1970erne frem til starten af 2000erne, hvor anciennitetsperioden i sig selv er svær at overgå. Læg hertil at interessen i hjemlandet for Formel 1s arnested - Storbritannien - blev håndbåret af Walkers stemme i en sådan grad, at den britiske nationalsport fodbold blev udfordret seermæssigt, når der var Grand Prix-weekend.

Walker havde aldrig set Formel 1 fra cockpit-vinklen som kører, hvorfor verdensmesteren fra 1976 James Hunt blev kommentatormakkeren i mere end et årti, hvilket skabte den legendariske stemmeduo Walker/Hunt til især Nigel Mansells storhedstid. Den måske mest kendte Walker-sætning blev Williams´halo-bøjle udsmykket med til årets første Grand Prix i Bahrain. En passende og meget flot gestus fra det team Walker har givet nogle af sine mest passionerede "speaks". Vil man nyde citatet i sin helhed, kan det høres herunder.