Testing testing 1-2-3

Er der hul igennem til sæson 2021? Det kom der i sidste weekend. Et helt nyt og meget intenst format for pre-season test blev afholdt i Bahrain. Det var ret simpelt og forståeligt; der var 3 dage til rådighed med 2 sessioner pr. dag. Sagt med andre ord: If you snooze you lose! Der var ingen der trykkede på den store "snooze-knap". Tværtimod var der skruet meget op for kørertiden hos de enkelte hold, hvis de da ikke var ramt af uforudsete nedbrud, der i en vis grad er en uundgåelig del af pre-season tests.

Overraskende nok var det Mercedes og sidste års højdespringer Aston Martin (sidste år som Racing Point) der fik den mindst konstruktive uge i Bahrain. Mercedes fik i glimt vist deres hurtighed, men kørertiden var ujævnt fordelt og med store stop undervejs. Det var ikke den klassiske meget kontrollerede sæsonstart, som vi kender Mercedes for. Red Bull har til gengæld pustet yderligere til deres kandidatur som verdensmester, hvor både Max Verstappen og nyerhvervelsen Sergio Perez bankede gode tider ind på stribe.

Det mest positive indslag var Alpine. Fernando Alonso var tilbage efter 2 års fravær fra Formel 1, og teamet var "tilbage" på en mere harmonisk måde end man har set det gennem Renault-tiden siden 2016. Ledelsen er blevet udskiftet, og teamet virker i bedre samarbejdsmæssig balance, hvilket måske er det sidste element der skal til, før de franske farver kan køre sig i konstruktørernes top 3.