Hvad er der blevet af head-to-head?

2021 bliver en tæt affære hele vejen til sæsonafslutningen hvad angår kampen mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton. Den individuelle mesterskabsduel er tættere og mere højspændt end den har været længe. Eneste anke; hvor er den reelle duel head-to-head?

De gange der har været optræk til en direkte duel mellem Verstappen og Hamilton, er det endt uforløst i gruset for en af dem eller dem begge. Til at afgøre verdensmesterskaberne i Formel 1 ønsker iagttagere af sporten de mindeværdige dueller. Dueller der har sit fundament i to kørere med et sublimt talent, hvor der samtidig er en gensidig respekt, der sikrer duellernes succes og -eftermæle. Der har i 2021 været forsvindende få head-to-head dueller mellem Hamilton og Verstappen, hvor der faktisk er kørt om positionerne. Det var meget kortvarigt tæt i Storbritannien og i Italien. Begge steder kunne varigheden tælles i sekunder og med uheld til følge.

Selvom Verstappen og Hamilton i år er sluttet 1 og 2 skiftevis en del gange ved det ternede flag, er det oftest med 5-30 sekunders tidsforskel mellem sig. Dækdispositioner og pitstop-afvikling har været af større betydning end duellerne racer mod racer. For at finde en relativ afstand skal vi helt tilbage til sæsonåbneren i Bahrain, hvor Hamilton vandt med kun 0,745 sekunders margin foran Verstappen. Med omvendt fortegn vandt Verstappen i Frankrig med 2,904 sekunders margin foran Hamilton. Ved begge lejligheder sluttede de to duellanter inden for angrebsvidde af hinanden. De overkommelige tidsmæssige differencer udløste dog ikke nogle dueller til historiebogen undervejs.

Med to titelaspiranter der performer på et niveau over alle andre, er det at ønske, at der kommer tætte, flotte og længerevarende respektfulde head-to-head dueller undervejs i processen. Dueller der afgør pointene og sejrene. Dueller der kan blive billedet på slutresultatet, når sæsonen skal gøres op. Hvis metaforen for verdensmesterskabet 2021 bliver knust carbon, er det en ærgerlig definition af en ellers medrivende sæson.