Månedens… august 2021

Denne udgave af ’Månedens profil’ og ’Månedens moment’ er baseret på Belgiens Grand Prix 27. - 29. august 2021. En meget besværet løbsweekend hvor højdepunkterne primært fandt sted i kvalifikationen.

Månedens profil

George Russell var den store stjerne i august. Karrierens første Formel 1-point for Williams i Ungarn - der var inkluderet i juli-artiklen - og på Spa-Francorchamps brillerede stortalentet med en kvalifikation i første startrække, hvilket efter et aparte Grand Prix gav Russell karrierens første podieplacering. Podiet var måske på en billig baggrund, men det var kvalifikationen ikke. Russell lå længe til at tage Pole Position med en selvfølgelighed i vandmasserne der ledte tankerne hen på nogle af de andre regnvejrskonger i Formel 1-historien som Ayrton Senna, Michael Schumacher og Lewis Hamilton. Indsatsen var den endelige bekræftelse på, at Russell er den værdige arvtager til foreløbigt Bottas hos Mercedes og senere tronarving til den 7-dobbelte verdensmester Hamilton.

Lige ved og næsten som ’Månedens profil’

  • Pierre Gasly der med endnu en top-10 kvalifikation i Belgien fortsatte sin imponerende stime af Q3-deltagelser i 2021.
  • Daniel Ricciardo der for første gang i sæsonen matchede holdkammerat Lando Norris´ fart.
  • Sebastian Vettel med sæsonens bedste kvalifikation på en 5. plads.

Månedens moment

Afviklingen af Belgiens Grand Prix er naturligvis månedens moment. Vi var vidne til historiens korteste Formel 1 Grand Prix fordelt på 2 omgange. Til gengæld tog det 4 timer at afvikle. Det endte som tortur for kørere, TV-seere og ikke mindst de stakkels fans på lægterne, der var prisgivet i regnen. Efter Jules Bianchis tragiske dødsulykke ved Japans Grand Prix 2014 har Formel 1 i regnvejr ikke været det samme. Ingen ønsker på nogen måde en gentagelse af den ulykke, hvorfor et enormt forsigtighedsprincip har ramt sporten, så snart skyerne tømmer deres vandindhold. Organisationen bag Formel 1 står over for et enormt svært valg: Skal Formel 1 kunne afvikles i regnvejr eller er det som udgangspunkt ikke længere en mulighed? Med tiltagende voldsomt klima overalt på kloden må Formel 1 i fremtiden ikke være famlende i forhold til deres eget standpunkt, når lignende situationer opstår.

Lige ved og næsten som ’Månedens moment’

  • Da Lewis Hamilton i minutterne efter det afsluttede Grand Prix i Belgien advokerede for, at tilskuerne skulle have pengene tilbage.
  • Da Sergio Perez crashede på omgangen om til gridden før starten, hvilket er et sjældent syn i Formel 1.
  • Red Bull-pit crewet der lykkedes med at samle Sergio Perez´ racer i den mellemliggende ventetid, selvom raceren aldrig for alvor kom i aktion igen.