Schumachers tunge arv

For første gang i 9 sæsoner var det legendariske Schumacher-efternavn tilbage i motorsportens kongeklasse, da Mick Schumacher fik debut i Bahrain tidligere på året. Det er endda hans egen far Michael Schumacher som Mick efterfølger som 'MSC' på resultatlisterne små 8 år efter den 7-dobbelte verdensmester kørte sit sidste Grand Prix i Brasilien 2012.

Sønner af tidligere Formel 1-kørere er ikke noget nyt. Damon Hill, Jacques Villeneuve, Max Verstappen og Kevin Magnussen for at nævne nogle af de mest navnkundige. Selvom Damon Hills far Graham Hill var tidligere succesfuld dobbelt verdensmester, er der alligevel ikke noget pres fra fadernes tidligere meritter der vejer så tungt, som "byrden" der er på Mick Schumacher. Har Mick overhovedet en chance til trods for fortidens nærmest uopnåelige succeser fra Schumacher senior? Her er mine 3 bud på, hvorfor den nye "Schumi" bliver en succes i løbet af de næste 2-3 sæsoner.

  1. Ydmyghed. Michael Schumacher blev aldrig kendt som en ydmyg herre. Mick Schumacher kommer med en helt anden ydmyghed over for opgaven der venter. Tidligere har Mick Schumacher fået kritik for at skulle bruge for lang tilvænningstid inden han har kunne levere i en given motorsportsklasse. Formel 1 kræver endnu mere tilvænning, hvortil en ydmyg attitude kan give den fornødne arbejdsro omkring Micks person, der på et tidspunkt måske kan realiseres i gode resultater.
  2. En lettere håbløs holdkammerat. Pressen har i sæsonstarten haft meget fokus på Mick Schumacher, hvorfor det er et tiltrængt kontrastfyldt boost, at Haas-holdkammerat Nikita Mazepin præsterer udelukkende dårlig presseomtale, der bakkes op af dårlige præstationer på banen. Mazepins spiral af dårligdomme kommer ligefrem Schumacher til gode, da de foreløbigt meget få højdepunkter fra tyskerens side alligevel gør ham til det mest positive Haas-indslag ved hver eneste løbsweekend.
  3. Goodwill. Om det er førnævnte ydmyghed eller familienavnets tradition der har givet Schumacher goodwill blandt nogle af Formel 1-kollegerne skal være usagt. Dog er det bemærkelsesværdigt hvordan især Sebastian Vettel sagt og usagt understøtter Schumacher på en tilnærmelsesvis lignende facon som Vettel selv blev imødekommet af Michael Schumacher i deres samtidige aktive karrierer tilbage i de tidlige 2010´ere. Der bliver unægtelig gået anderledes til en Schumacher i Formel 1-kredse (på godt og ondt), men lysten til at suge viden til sig samt respekten for konkurrenterne har givet Schumacher den goodwill der skal til for at være langtidsholdbar i Formel 1-verdenen.