Klar, parat, Sakhir!

Romain Grosjean er i bedring, Lewis Hamilton har Covid-19 og Haas har bekræftet deres kørere for 2021. Den gule breaking-bjælke har været benyttet non-stop i ugen op til Sakhirs Grand Prix, der afvikles samme sted som sidste uges Bahrains Grand Prix, men banelayoutet er ændret til denne weekend. Der er tale om et højhastighedslayout, hvilket ligner en lækkerbisken for Mercedes, men det tyske hold er uden deres 7-dobbelte verdensmester.

George Russell overtager Lewis Hamiltons racer i weekenden, hvilket er en helt utrolig mulighed for et af de største talenter i Formel 1. Selvom det er en ordentlig mundfuld at overtage feltets hurtigste racer, har Russell mest at vinde og meget lidt at tabe. Den største taber ligner på forhånd den midlertidige holdkammerat Valtteri Bottas, der er under et enormt pres for ikke at blive overshinet af den unge vikar. Kontrasten kunne ikke være større for Russell, der indtil nu har siddet i feltets langsomste racer, hvor det ikke et blevet til et eneste VM-point i 2 sæsoner. Holder Russell sig ude af uheld, er der næsten garanteret point, og et podie er langt fra urealistisk.

Et andet nyt ansigt er Pietro Fittipaldi, der er barnebarn af Formel 1-verdensmesteren fra 1972 og 1974 Emerson Fittipaldi. Romain Grosjean har brug for yderligere restitution oven på skrækulykken, hvorfor Fittipaldi træder midlertidigt til. Den unge brasilianer har fløjet lidt under radaren de senere år, hvor han dog har arbejdet fast i kulissen hos Haas, og er officiel reservekører hos amerikanerne. I moderne Formel 1 er det relativt sjældent (bortset fra i 2020) at reservekøreren reelt skal benyttes, men nu hvor det pludselig er aktuelt, er det en stor promoveringschance for Fittipaldi. Da Haas har gang i en elendig sæson, er der ikke de store forventninger til Fittipaldi, hvilket er godt for ham, da han umiddelbart ikke er et talent på niveau med førnævnte George Russell.

Med Russell hos Mercedes er der naturligvis et tomt sæde hos Williams. Det bliver udfyldt af den tidligere Renault-junior Jack Aitken. Aitken har været i spil til et sæde hos Williams, men foreløbigt er Nicholas Latifi i 2020 og 2021 kommet Aitken i forkøbet. Derfor er det fair at sige, at Aitkens karriere er stagneret en smule, hvorfor weekenden bliver en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til englænderens fremtid. Det er desværre for Aitken urealistisk med et Formel 1-sæde til næste år, og det virker lige nu ret usandsynligt, at der kommer et fast Formel 1-sæde hans vej i fremtiden.