Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Sakhir

Når katten er ude, spiller musene på bordet. Det er den mest rammende beskrivelse af det første Grand Prix i en årrække hvor Lewis Hamilton var sat på sidelinjen. Et podie med 2 lyserøde og 1 gul lyder som et urealistisk scenarie i Formel 1, men som bevist ved Italiens Grand Prix, er det umulige muligt i denne sæson. Podiet ved Sakhirs Grand Prix 2020 blev:

  1. Sergio Perez
  2. Esteban Ocon
  3. Lance Stroll

Succesen

Esteban Ocon har haft en dårlig sæson 2020. Holdkammerat Daniel Ricciardo er ganske fortjent løbet med hele opmærksomheden og har egenhændigt sikret Renault podieplaceringer på Nürburgring og på Imola. Ricciardos succes har overskygget Ocons middelmådige tilværelse med flere længder, men Ocon fik ved Sakhirs Grand Prix vist det niveau, der gav ham status som feltets mest spændende talent i 2018-sæsonen. Ocon satte ikke en fod forkert da podiet pludselig var inden for rækkevidde, og hans vej til podiet blev skabt ved skarpe overhalinger og en lidt overraskende god løbs-pace. Det var uden tvivl Ocons aften under lysene på banen, og nu har franskmanden stået for Renaults bedste resultat i 2020, hvilket bliver en vigtig personlig skalp for Ocon frem mod mere succes i den kommende sæson.

Boblerne: Sergio Perez´ første karrieresejr, George Russells imponerende debut hos Mercedes, Daniil Kvyat som en af de stærkeste i midterfeltet set over hele weekenden.


Fiaskoen

Mercedes laver meget sjældent fejl. Det sker så sjældent, at man i det lange tidsrum mellem to Mercedes-fejl faktisk glemmer at det kan lade sig gøre. Det kunne i uhørt grad lade sig gøre på Bahrain International Circuits "outer track", og fejlen blev igangsat af en snert af grådighed. Selvom der kom Safety Car sent i løbet, kunne Mercedes have kørt sejren hjem uden at skifte dæk en ekstra gang. I stedet ville de det hele, men endte med langt under det halve. Et såkaldt "double-stack" blev katastrofalt, og det lille minut står nu som den største Mercedes-fejl i deres nyere Formel 1-historie. George Russells sene punktering var måske uforskyldt, men samtidig også en udspringer af de unødvendige og helt horrible pit stops.

Boblerne: Ferraris sløve håndtering af alle Sebastian Vettels pit stops, Pietro Fittipaldis manglende løbs-pace, Pierre Gasly missede point til allersidst efter en rodet indsats.