Klar, parat, Portugal!

Det er bestemt ikke hver dag, at der køres Formel 1 i Portugal.  Det var hverdagskost i Formel 1-sportens første årti og igen i en periode fra midt 80´erne til midt 90´erne. Sidste gang er 24 år tilbage, da Jacques Villeneuve vandt på Estoril-banen, der derefter blev droppet til formålet. I år er det Algarve International Circuit der for en kort bemærkning bringer Portugal tilbage på motorsportsverdenskortet.

Det bliver nok en "one-off", at vi igen ser Formel 1 i Portugal, der ellers tidligere var kendt for deres dramatiske- og spændende racerløb. Landet har ikke en stor tradition inden for motorsportskørere, og selvom Portugal faktisk har fået en podieplacering tilbage i 2005 ved Tiago Monteiro, har der kun været en håndfuld portugisere, der har kørt Formel 1. Banen til den kommende weekend har et layout der har visse ligheder med den tidligere benyttede Estoril-bane, og er samtidig bygget med inspiration fra Nürburgring og Spa-Francorchamps, hvorfor der godt kunne være god underholdning i vente.

Da Lewis Hamilton først kom ind i Formel 1 i 2007 har han af gode grunde ikke kørt i  Portugal før (bortset fra pre-season test 2009). Hamilton har en stor interesse i at vinde netop i weekenden, da han med en sejr både kan sikre sig den måske altafgørende skalp i verdensmesterskabet og ville samtidig få en sejr i et land, hvor han endnu ikke har vundet. Det kan godt være, at Hamilton som sådan ikke italesætter rekorden for antal sejre på tværs af forskellige nationer som noget væsentligt, men da kalenderen rent nationsmæssigt er alternativ i år, kan Hamilton sikre sig en rekord, der højst sandsynligt aldrig bliver slået, selvom der på sigt måtte komme flere nye lande til Formel 1-kalenderen.

Sidste sæson var McLaren de formstærke og det hold med den mest spændende fremdrift. I år er det Renault og deres kørere der indtager positionen som både formstærke og seværdige. Med Ferraris nedtur og en underpræsterende Alexander Albon er der pludselig åbnet op for, at en kører der ikke er fra Mercedes, Ferrari eller Red Bull kan indtage den eftertragtede 4. plads i verdensmesterskabet. Den indehaves for øjeblikket af Renaults Daniel Ricciardo. Det ser ud til, at Ricciardos talent og Renaults fart peger i samme retning i år, hvorfor stillingen ser ud som den gør. Sergio Perez er lige i hælene på Ricciardo, og herefter er der hele 6 kørere inden for realistisk matematisk rækkevidde. Denne kamp i verdensmesterskabet fortjener stor opmærksomhed, og vil give gode positionsdueller i den kommende weekend.