Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Portugal

Lewis Hamilton har nu enegang i spidsen af rekordtavlen for flest antal sejre, men foruden denne milepæl fik Algarve International Circuit markeret sig som en undervurderet racerbane, der sagtens kan skabe spændende Formel 1-løb i fremtiden, hvis Portugal får genvalg som vært for en løbsweekend. Podiet ved Portugals Grand Prix 2020 blev:

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Max Verstappen

Succesen

Pierre Gasly er en seriøs bejler til titlen som bedste kører i Formel 1-feltet anno 2020, og Portugals Grand Prix var endnu et bevis på franskmandens talent. Gasly har slet ikke øje på sin holdkammerat (de interne teamdueller er ellers udbredt fokus for mange), men sigter i stedet mod de pointgivende placeringer med tocifret udbytte, hvilket kræver en top 6-placering. Med en startplacering som nummer 9 var der point på tegnebrættet, men at Gasly sluttede som nummer 5 efter at have nedkæmpet den ene racer efter den anden var særdeles imponerende. Gasly fik McLaren og Racing Point til at ligne "backmarkers", og Renault var slet ikke i nærheden af AlphaTauris nummer 10. Der spekuleres for øjeblikket i, hvorvidt det kunne være mere givtigt for Gasly at bryde ud af sin Red Bull-relation for at komme i spil til andre sæder. Ingen er længere i tvivl om Gasly kan avancere yderligere, men nærmere når Gasly stiger yderligere i Formel 1-hierarkiet.

Boblerne: Kimi Raikkönens første omgang, Charles Leclercs 4. plads, Lewis Hamiltons dominerende sejr efter en dårlig start.


Fiaskoen

Lance Stroll hånes ofte for mangt og meget, hvilket kan kamme over til tider. Stroll er en nogenlunde racerkører i Formel 1-sammenhæng, men i Portugal fik kritikerne til canadieren ekstra grobund for kritikken. Når man slutter med en DNF (Did Not Finish) kan det tyde på, at man har været uforskyldt, men det var desværre ikke tilfældet. En sløv kvalifikation efterfulgt af en første del af løbet hvor Stroll ikke kunne holde sig inden for stregerne, hvilket senere resulterede i en straf. En ekstra staf kom på, da Stroll hasarderet overhalede Lando Norris - det troede Stroll i hvert fald at han gjorde. Det resulterede i en klodset påkørsel der ødelagde raceren (deraf DNF), og læg hertil at Stroll havde en batalje med Max Verstappen nøjagtigt samme sted fredag i første træning. Bundniveauet hos Stroll skal stadig fintunes til fremtiden.

Boblerne: Valtteri Bottas tabte momentum kort efter starten, Alexander Albon uden point, Red Bulls manglende konkurrence til Mercedes.