Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Eifel

Der var godt racerløb, tilskuere på tribunerne og hele 3 forskellige konstruktører repræsenteret på podiet. Kort fortalt skuffede Nürburgring ikke, og det blev bekræftet hvorfor det er så ærgerligt, at banen grundet økonomiske vanskeligheder set i forhold til Formel 1-sportens astronomiske budgetter har været ude af kalenderen i 7 år. Podiet ved Eifels Grand Prix 2020 blev:

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Daniel Ricciardo

Succesen

Gennem 10 sæsoner i Formel 1 slog Nico Hülkenberg sit navn fast som en af feltets mere talentfulde kørere. Resultaterne var ikke altid med "The Hulk", der desværre heller ikke formåede at få det maksimale ud af sine karrierevalg. Måske af begge årsager var der ikke et sæde til Hülkenberg for 2020-sæsonen. Til gengæld har Hülkenberg efter endnu et indhop hos Racing Point for alvor vist, hvorfor det er en stor fejl, at han ikke er en fast del af startgridden i år. Tyskeren kørte sine første kilometer i den opdaterede (siden hans sidste indhop) Racing Point-racer i selve kvalifikationen, og efter en startplacering allerbagerst formåede raceren og Hülkenberg gradvist at blive gode samarbejdspartnere under løbet. Det hele endte med en 8. plads og titlen som "driver of the day". Der må være teams der seriøst overvejer Hülkenberg til 2021, da han på Nürburgring igen beviste sig omstillingsparat, velovervejet og med hurtigheden intakt.

Boblerne: Lewis Hamiltons udligning af rekorden for flest sejre, Daniel Ricciardo med Renaults første podie i 9 år, Romain Grosjeans første pointhøst i 2020.


Fiaskoen

Alexander Albon udgik efter tekniske problemer, men en "Did Not Finish" gør ikke som sådan Albon til en fiasko. Derimod var det indsatsen op til DNF der må give panderynker både hos Red Bull og hos Albon selv. Thai-englænderen leverede en af de bedre kvalifikationer i denne sæson, men da de røde lamper slukkede, var det én stor rodebutik for Albon. Det er efterhånden urimeligt at sammenligne niveauet hos Albon med holdkammerat Max Verstappen. Netop holdkammerat-sammenligningen er dog præmissen for at være i Formel 1, og mens Verstappen forsøgte at nedkæmpe Lewis Hamilton for sejren, raslede Albon hjælpeløst rundt mellem "lillebror" AlphaTauri-racerne, hvilket endte med en påkørsel af Daniil Kvyat. Det er meget tænkeligt, at Red Bull laver en kraftig sondering af kørermarkedet for 2021 før de lægger sig fast på Verstappens holdkammerat for fremtiden.

Boblerne: McLaren har mistet deres momentum, Sebastian Vettel glippede realistiske point på hjemmebane, systemtekniske fejl kostede DNF for 4 racere.