Klar, parat, Ungarn!

Der er Formel 1 for tredje weekend i træk, og nu er det Hungaroring i Ungarn, der er vært for en forhåbentlig spændende weekend. Med 2 Mercedes-sejre i sæsonens første 2 løb ligner det ikke at det tyske storhold har tabt sin del af favoritværdigheden, men flere hold nærmer sig podiet.

Racing Point fik efter det seneste løb i Steiermark smidt en protest efter sig af Renault, og de pinkfarvede racere - der er mistænkelig identiske med Mercedes-racerne fra sidste år - vil nu blive tjekket efter i krogene af FIA (Fédération Internationale de l'Automobile). Racing Point har gang i et overbevisende opsving i denne sæson, hvor deres performance bringer dem mere og mere i spil til podiet. Sergio Perez lever for tiden op til sit tidligere høje niveau fra sæson 2017, og Lance Stroll øger gradvist stabiliteten på sine løbsindsatser, hvorfor begge Racing Point-racere nu er en reel trussel for McLaren, Ferrari og muligvis også for Red Bull.

Valtteri Bottas har sagt, at 2020 er året, hvor han skal være verdensmester. Sagt mellem linjerne; det er måske sidste chance, hvis han skal ramme øverste hylde i sin tid hos Mercedes. Et meget klart statement selvom flere Formel 1-kilder skriver, at Bottas´ kontrakt med Mercedes er blevet forlænget med 1 år så sent som i denne uge, hvorfor der godt kunne være minimum én ekstra chance næste år - der er dog ikke meldt noget officielt ud om en eventuel kontraktforlængelse. Bottas startede sæsonen særdeles effektivt ved Østrigs Grand Prix, men imponerede ikke voldsomt sidste uge i Steiermark, selvom det blev til en fin podieplacering. Bottas har niveauet, men momentum falder ofte ud af finnens hænder. Vinder holdkammerat Lewis Hamilton på søndag, er Bottas som i de tidligere år i overhængende fare for at hans ambitioner bliver skudt ned inden sæsonen for alvor kommer i gang.

Ungarns Grand Prix har altid været kendt for at have en eftergivende bane, der ligefrem kan favorisere racere, der ikke nødvendigvis har de højeste tophastigheder. Kunne weekenden være muligheden for sjældne point til en Williams-racer? Det engelske team har bevæget sig i den rigtige retning efter flere års katastrofekurs, men holdet er stadig kun i periferien af pointene, når andre racere udgår. Skal det lykkes med top 10, er Hungaroring ikke det mest usandsynlige sted. Nicholas Latifi er stadig ved at finde sig til rette i Formel 1, hvorfor George Russell er bedste bud på en point-giver til Williams.