Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Ungarn

Selvom søndagens Grand Prix blev startet på en våd bane og at den hurtigtørrende asfalt gav massiv forskydning i stillingen efter en tidlig pitstop-runde, var de 70 omgange påfaldende fri for højdepunkter. Nogle få kørere som Valtteri Bottas, Alexander Albon og Sebastian Vettel var i overhalingshumør, men det blev ikke nogen spektakulær weekend på Hungaroring. Podiet ved Ungarns Grand Prix 2020 blev:

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Valtteri Bottas

Succesen

Lance Stroll har ikke tidligere vist sig som en ubetinget succes, men i denne sæsons kraftfulde Racing Point-racer har canadieren formået at hæve niveauet en smule. Det hævede niveau viste sig i Ungarn at være nok til at kvalificere sig bedre end holdkammerat Sergio Perez, hvorfor Stroll lidt uvant var at finde i anden startrække som nummer 3. At Stroll sluttede løbet som nummer 4 og dermed ikke var i stand til at forsvare sin kvalificerede position, skal ikke overskygge at Stroll kørte velovervejet i de få aktioner, han skulle deltage i. Der var generelt set ikke meget at lave for top-4 gennem det meste af løbsdistancen, men Stroll kom hæderligt gennem hans resultatmæssig bedste weekend nogensinde.

BoblerneKevin Magnussen, Alexander Albon, Max Verstappens Red Bull-mekanikere.


Fiaskoen

Alfa Romeo Racing ORLEN var helt væk ved lørdagens kvalifikation, hvor Kimi Raikkönen og Antonio Giovinazzi kvalificerede sig henholdsvis sidst og næstsidst. I selve løbet gik det en my frem i rækkerne, hvor finnen og italieneren kunne tage fra Ungarn med en 15.- og en 17. plads i bagagen. Er det godt nok for et hold med over 25 års anciennitet i Formel 1 og en tidligere verdensmester på holdkortet? Der er begyndt at danne sig en negativ spiral for det tidligere Sauber-mandskab der kom dårligt ud af sidste sæson, men er kommet endnu værre i gang med denne sæson. At Ferraris motorenhed – som Alfa Romeo Racing ORLEN kører med – er svækket kan ikke være den fulde forklaring bag den underpræsterede indsats på Hungaroring. Selvom Alfa Romeo Racing ORLEN kan udfordre Haas og Williams på løbs-pace, må de spørge sig selv om, hvorvidt det er tilsvarende til de point-ambitioner teamet har.

Boblerne: Williams, Charles Leclerc, Daniil Kvyat