Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Steiermark

Det andet og sidste besøg i Østrig i år blev en succes for Mercedes. Selvom Lewis Hamilton kørte sejren udramatisk hjem, var midterfeltet igen eksplosivt på de afsluttende omgange. Podiet ved Steiermark Grand Prix 2020 blev:

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Max Verstappen

Succesen

Lewis Hamilton var i særklasse. Efterhånden har man vænnet sig til, at Hamilton i sin Mercedes-racer kan dominere et Grand Prix fra start til slut, som vi også så det her i "Østrig 2.0". Vi er kommet dertil, hvor Hamiltons evne til at kontrollere fra de røde lamper slukkes til det ternede flag ikke længere er en succes i sig selv - det er nærmere en forventning. Hvad der gør Hamilton til den store succes i Steiermark - og dette er selvfølgelig også med sejren in mente - var den helt uovertrufne indsats som englænderen præsterede i kvalifikationen. Betingelserne under lørdagens voldsomme regnvejr var langt fra ideelle, og det var på vippen, om en kvalifikation overhovedet kunne afholdes. Kun de bedste køreteknikere fik det maksimale ud af materiellet i de umulige vilkår. Hamilton satte Pole Position med 1,3 sekund ned til Max Verstappen på 2. pladsen. De 1,3 sekund var samme margin som adskilte placering 2 til 10, hvilket sætter Hamiltons utrolige præstation i relief.

Boblerne:  McLaren, Sergio Perez, Red Bull Ring som double-header


Fiaskoen

I sidste uge var den store fiasko Sebastian Vettel, og i denne uge er det tyskerens arbejdsgiver, der er weekendens ubetingede fiasko. I optakten til den forgangne weekend var et af de store spørgsmål, om vi ville se Ferraris reelle fart nu hvor fremskyndede opdateringer til racerne var klar til brug. Det var svært at få et realistisk billede af Ferraris løbs-pace, da racerne måtte parkeres efter henholdsvis 1 og 2 omgange af søndagens løbsdistance. Charles Leclercs påkørsel af Vettel blev selvfølgelig 'talk of the town', og monegaskerens aktion var da også fuldstændig unødvendig. Leclercs fejl må ikke overstråle det faktum, at Ferrari i kvalifikationen så meget svage ud og synede ikke engang som værende blandt den hurtigste halvdel af de 10 teams. Heldigvis for Ferrari venter sæsonens langsomste banelayout i den kommende weekend. Spørgsmålet er, om der reelt er andre fordele at finde i den øjeblikkelige situation hos de røde.

Boblerne: Alfa Romeo Racing ORLEN, Haas, Pierre Gasly