Klar, parat, Eifel!

For at imødekomme det helt store spørgsmål som det første: Hvorfor hedder den kommende Formel 1-weekend "Grand Prix Eifel"? Det har ikke noget med Eiffel-tårnet i Paris at gøre, hvor der i øvrigt også er et ekstra F til forskel. Der er tale om en hyldest til Eifelbjergene, der strækker sig rundt i området ved Nürburgring-banen, der er vært for et Formel 1 Grand Prix for første gang siden 2013. Banen er derved en af flere i denne sæson, der ikke har haft besøg af den nuværende generation af Formel 1-racere, hvilket gør weekenden en smule mere uforudsigelig end på de "faste" baner.

Den helt store hype op til weekenden har ikke handlet om hverken kvalifikationen lørdag eller løbet på søndag, men om den første frie træning om fredagen. Her kører Mick Schumacher for første gang officielt i en Formel 1-racer, da han får chancen hos Alfa Romeo Racing. Der er reelt tale om en formalitet frem mod næste sæson. Hvis Schumacher i træningen matcher Antonio Giovinazzis tider eller endda nærmer sig Kimi Raikkönens tider, er det meget tæt på, at Schumacher kan kalde sig Alfa Romeo-kører fra 2021. Det bliver spændende at følge Schumachers ilddåb på hjemmebane i Tyskland, og hvordan han vil agere under det enorme pres omverdenen giver alene baseret på det meget berømte efternavn.

Selvom der er gået 7 år siden sidste Grand Prix på Nürburgring, er de seneste podietagere stadig at finde i feltet. Sebastian Vettel vandt dengang løbet foran Kimi Raikkönen og Romain Grosjean. Der er sket meget i Vettels karriere siden, og i Formel 1 er det generelt set gået ned af bakke for antallet af tyske kørere. Hvor der i 2013 var 3 tyske kørere i feltet, er Vettel nu ene om at repræsentere "Schwarz-Rot-Gold". Der er derfor et vist forventningspres på Vettel, når han for sidste gang er på hjemmebane som Ferrari-kører. Udsigterne til et podie er håbløse, og med forventninger på det niveau er der alt at vinde for den tidligere verdensmester.

Selvom Mercedes-organisationen har til huse i England, er teamet rodfæstet i Tyskland, og det traditionsrige bilmærke er ligesom Vettel på hjemmebane i den kommende weekend. Står det stadig klart i erindringen, hvordan det gik sidste gang Mercedes kørte på hjemmebane? Tysklands Grand Prix 2019 var en katastrofe for Mercedes. Teamet var klædt på til fest, men festen sluttede efter flere crash og én gennemførende racer i udkanten af top 10. Mercedes-ledelsen er meget ærekære, og selvom teamet også er storfavorit som sædvanligt, er især cheferne ekstra opsatte på, at weekenden skal ende med den sejr, der kan hjælpe det seneste hjemmebanebesøg ud i glemslen.