Suc­ce­sen og fi­a­sko­en i Rusland

Selv med en meget dramatisk første omgang kunne den russiske løbsweekend ikke leve op til sæsonens hidtidige spændende weekender - med undtagelse af det utroligt trivielle Ungarns Grand Prix - hvorfor banen i Sochi nok engang ikke har placeret sig på de indledende sider i den store historiebog om Formel 1. Podiet ved Ruslands Grand Prix 2020 blev:

  1. Valtteri Bottas
  2. Max Verstappen
  3. Lewis Hamilton

Succesen

Daniel Ricciardo havde fortjent den officielle titel som "Driver of the day", da han foruden en overbevisende indsats bag rattet også udviste stor professionalisme. Lad os være ærlige; har vi nogensinde hørt en radiomelding som Ricciardos, da han gav respons på en 5 sekunders tidsstraf? Ricciardo fik straffen for at have returneret ukorrekt til banen efter en kørerfejl, og da straffen blev formidlet til australieren var svaret prompte: "I’ll just drive faster. That’s my bad, I’ll make up for it". En tilbagemelding fra en kører der har fundet ny arbejdsgiver fra om få måneder, men Ricciardos udtalelse understreger at han fortsat er 100 % dedikeret, og vil gøre sin afsluttende Renault-tid så succesrig som overhovedet mulig. Straffen endte med at betyde ingenting, da Ricciardo kørte sine nærmeste konkurrenter mere end 5 sekunder bagud, og nappede velfortjent det yderste mandat i top-5.

Boblerne: Charles Leclercs imponerende 6. plads, Sergio Perez i top-4 uden racerens nyeste opgraderinger, Nicholas Latifis jævnbyrdighed med sin holdkammerat.


Fiaskoen

McLaren har for første gang i en årrække en unik mulighed for at køre sig på podiet i konstruktørverdensmesterskabet. En bedrift der var hverdagskost for 10 år siden, men som virkede umulig for bare 2 år siden. I år er chancen der, og det kræver gode pointplaceringer fra Carlos Sainz Jr. og Lando Norris ved hver eneste løbsweekend. Pointhøsten i Rusland var 0 for McLaren. Sainz Jr. lavede en sjælden kørerfejl, hvilket til gengæld var en af de grumme. Holdkammerat Norris blev fanget bag Sainz Jr., hvilket blev symbolet på en weekend McLaren slet ikke kan bruge til noget konstruktivt. Point til begge racere ved næste Grand Prix i Tyskland er et must, hvis ikke Racing Point skal stjæle de oranges øjeblikkelige 3. plads i konstruktørverdensmesterskabet.

Boblerne: Lance Strolls fejlvurdering = DNF,  Haas´ deroute efter kollektiv fantomstart, Alexander Albons afstand op til holdkammerat Max Verstappen.