Klar til Canada?

Det traditionsrige Grand Prix i Montreal står for døren. 6 løb er kørt i sæsonen indtil nu med 3 kørere der hver har fordelt 2 sejre mellem sig. Hvad skal vi holde øje med i Canada?

Lance Stroll er på hjemmebane og ved sidste års Grand Prix fik Stroll en 8. plads efter en stabil indsats. Stabile indsatser har der ikke været nogle af for Stroll i 2018. Monaco var det absolutte lavpunkt med konstant brokken over raceren og en klar udkvalificering af Stroll fra holdkammerat Sergey Sirotkin. Stroll har en hel sæsons erfaring i Formel 1, og det skal han snart vise kritikerne. Kan hjemmebanen gøre en forskel? Jeg må på canadiernes vegne sige "desværre". Jeg tror ikke på, at Stroll scorer point. En udkvalificering af holdkammerat Sirotkin vil være som en sejr for Stroll.

Brendon Hartley har lige som Stroll haft et meget uimponerende 2018. Nogle flotte træninger fra Hartley i Monacos smalle gader er et minimalt plaster på såret. Et sår der er kommet via en lynhurtig Toro Rosso-holdkammerat i Pierre Gasly. Diverse rygter siger, at Toro Rosso allerede har forsøgt at bytte Hartley ud med McLaren-protegé Lando Norris. Samtidig skulle Pascal Wehrlein også spøge i kulissen som potentiel erstatning. Kort sagt - Hartley er under pres. Selvom Hartley kom ind fra højre i midten af 2017-sæsonen, kan han allerede være på vej ud til venstre i midten af 2018-sæsonen. De næste to løb bliver afgørende for New Zealænderen.

Daniel Ricciardo kommer med en frisk sejr i bagagen, men får højst sandsynligt en placeringsstraf i kvalifikationen grundet nogle ændringer på raceren. Uanset kvalifikationsresultatet bliver søndagens Grand Prix en svær opgave for australieren med placeringsstraffen in mente. Ricciardo er muligvis i sin bedste Formel 1-form nogensinde på linje med gennembrudssæsonen i 2014. Kan Ricciardo få en sejr i Canada, som han gjorde det for 4 år siden? Jeg tror det ikke, da Mercedes og Ferrari vil være stærkere på Circuit de Gilles Villeneuve end i Monte Carlo for to uger siden.