'moving under braking' var på tribunerne ved årets Grand Prix i Monaco. Høj intensitet fra start til slut i Monte Carlos smalle gader, men hvad kan vi tage med fra årets monegaskiske Grand Prix?
Top:
Daniel Ricciardo fik sin længe ønskede sejr i Monaco, og det blev gjort på flotteste vis med "clean sheet". Hurtigst i alle tre træninger, Pole Position og en klinisk indsats i selve løbet. Selvom det på TV-skærmene så legende let ud for australieren blev sejren kæmpet hjem. Problemer med raceren undervejs og et varierende tryk fra både Sebastian Vettel og Lewis Hamilton gjorde det endnu mere imponerende, at Ricciardo fik det til at se simpelt ud. Med sejren i Monaco kan Ricciardo reelt drømme om top 3 i årets verdensmesterskab.
Esteban Ocon kørte karrierens flotteste Grand Prix og var uden sammenligning min personlige "driver of the day". En meget flot kvalifikation gav franskmanden en startplacering som nummer 6, og via en veldisponeret- og taktisk klog indsats blev det også Ocons slutplacering ved det ternede flag. Ocon var mod løbets slutning ved at fange Valtteri Bottas for løbets 5. plads, hvilket understregede Ocons utrolige fart. Ligeledes et "comeback" til Force India.
Endnu en franskmand finder vejen til "top". Efter Pierre Gaslys utrolige indsats i Bahrain tidligere på året blev det kort efter "hverdag" for Toro Rosso-køreren med resultater i den tunge ende. I Monaco viste Gasly endnu en gang sin hurtighed, og 7. pladsen blev vundet ved flot kørsel. At Gasly formåede at holde de to Renault-racere bag sig, var en af weekendens flotteste præstationer. Gasly har igen kørt sig ind i bevidstheden hos "storebror" Red Bull til et sæde for de kommende sæsoner.
Flop:
Haas havde ikke farten i Monaco. Romain Grosjean leverede en fornuftig kvalifikation, og Kevin Magnussen leverede et fornuftigt Grand Prix. Modsat leverede Grosjean et dårligt Grand Prix og Magnussens kvalifikation var decideret håbløs. Det mest bekymrende for Haas må være, at Force India er ved at genfinde 2017-formen, og Renault lige nu er "best of the rest". Fernando Alonso har også presset sin McLaren foran Haas rent fartmæssigt, så Haas ser frem til deres racer-opdatering til Canadas Grand Prix.
Stoffel Vandoorne viser pletvist sit store talent, men står i skyggen af holdkammerat Alonso. Vandoorne får ikke det samme ud af raceren som Alonso, hvorfor Vandoorne også i Monaco missede Q3 ved lørdagens kvalifikation. Vandoorne havde bedre fart i raceren ved søndagens Grand Prix, men blev fanget bag Magnussen, hvorfor belgieren endte med en skuffende 14. plads. McLaren har tillid til Vandoorne, hvilket giver ro i teamet til trods for de manglende resultater.
Williams er i særklasse det mest formsvage hold i Formel 1-feltet i øjeblikket. To kørere i Lance Stroll og Sergey Sirotkin der ikke kan finde fodfæste i sæson 2018, og en racer der er pålidelig, men som hverken fartmæssigt eller aerodynamisk kan matche de øvrige teams lige nu. I Monaco blev Williams decideret udstillet. Først med en klodset straf til Sirotkin pga. dårligt arbejde af holdet, og efterfølgende en Lance Stroll der ramte mere væg end asfalt over de 78 omgange. Utroligt nok gennemførte begge racere - men pinligt distanceret af hele feltet.