Canadas Grand Prix 2018

Der blev aldrig rigtig spænding om sejren ved årets Grand Prix i Canada. Til gengæld blev løbet kortere end de fleste kørere havde forventet, da det ternede flag faldt en omgang for tidligt. Hvad kan vi ellers tage med fra Circuit de Gilles Villeneuve?

Top:

Sebastian Vettel var i sin yndlingsposition under hele Canadas Grand Prix, og de fleste fik nok deja-vu til Vettels Red Bull-år, hvor mange løb blev vundet i ensom majestæt fra start til slut. Det giver ikke de mest seværdige løb, men Vettel sikrede Ferrari en overbevisende sejr - den første Ferrari-sejr i Canada siden 2004. Af mesterskabsfavoritterne har Vettel det mentale overtag for øjeblikket, og med føring i verdensmesterskabet kan Vettel ikke få en bedre optakt til den europæiske del af sæsonen.

Valtteri Bottas var på pletten, da Lewis Hamilton skuffede. En præstation som den ved søndagens Grand Prix gør, at Mercedes efterhånden ikke kan tøve i forhold til at forlænge med Bottas. Det lignende Pole Position til finnen ved lørdagens kvalifikation, men Bottas måtte nøjes med næsthurtigste tid. I selve løbet blev Max Verstappen afvist på de første omgange, og Bottas leverede en overbevisende indsats for at sikre sig 2. pladsen. Bottas kunne ikke udfordre Vettel men stod for bedste Mercedes-præstation over weekenden.

Charles Leclerc i pointene igen - det havde de færreste nok troet, da sæsonen gik i gang. Leclerc har vist talentet i de lavere Formel-klasser, men det store gennembrud i Formel 1 sker lige nu. Det er ikke så meget pointene, der gør Leclerc til et "hot topic". Det er den kontinuitet Leclerc viser for øjeblikket, der kan sikre ham et sæde hos et topteam. Deltagelse i Q2 ved de sidste fire løb er i sig selv en bemærkelsesværdig præstation taget Sauber-raceren i betragtning.

Flop:

At løbet blev kortet af med en omgang var et flop. Ikke at det kom til at betyde noget, selvom Kevin Magnussen "vandt" en position på stuntet, da Sergio Perez´ overhaling ikke talte med. Det helt store flop er, når "hangarounds" styrer agendaen ved løbene. Det er amerikanisering af en europæisk sport der skaber det store clash, og selvom Winnie Harlow garanteret fik forkert besked omkring timingen af målflaget, kunne hovedpersonen og alle omkring hende have fulgt med på den gigantiske omgangstæller lige ved siden af dem.

Som beskrevet i min optakt - Klar til Canada? - troede jeg ikke på point til Lance Stroll, men et højdepunkt for Stroll ville være, hvis han kunne udkvalificere sin holdkammerat Sergey Sirotkin. Det lykkedes for canadieren, men "indsatsen" i løbet var under lavmålet. Williams´ telemetri kan påvise, om Stroll fik en punktering inden sammenstødet med Brendon Hartley. Var der ikke en punktering inden, må Stroll tilskrives hele skylden, da der var overladt "minusplads" til Hartley fra Stroll.

McLaren skuffede endnu en gang. En håbløs kvalifikation blev fulgt op af et håbløst Grand Prix med Stoffel Vandoorne på en 16. plads og en udgået Fernando Alonso. Når Alonso ikke leverer en mirakelweekend, ligner McLaren sig selv fra de sidste tre sæsoner. Optimismen efter Alonsos 5. plads ved Australiens Grand Prix er fuldstændig væk, og McLaren må efterhånden indstille sig på, at de heller ikke i 2018 bliver et vinderhold.