Klar til Østrig?

Årets første europæiske Grand Prix står for døren. Hvad er værd at holde øje med ved den kommende weekend i Østrig?

Verdensmesterskabsduellen er et skarpt øje værd. Der har ikke været skrevet så meget om en påkørsel mellem to verdensmesterskabskandidater siden Nico Rosberg og Lewis Hamiltons batalje i Belgien 2014. Situationen dengang virker som ingenting i forhold til den nuværende situation mellem Hamilton og Sebastian Vettel. En masse skriveri i pressen kan kun stoppes ved, at genstridighederne afgøres på banen. Lad os håbe, det bliver afgjort på en fair og underholdende måde. Én ting er sikkert - der bliver ikke givet ved dørene på banen i Spielberg!

Force India-duellen er også værd at følge. Bedst som man troede at stemningen ikke kunne blive værre hos Force India, tog man grueligt fejl. Den anspændte duel mellem Esteban Ocon og Sergio Perez i Canada var i småtingsafdelingen, når man sammenligner med sammenstødet i Aserbajdsjan. Bag kulisserne hos Force India arbejdes der mod at bevare den gode stemning udadtil. Ledelsen hos Force India havde håbet at den forgangne uge var fyldt med presseomtale af navneskiftet fra 2018 (pt. lyder det nye holdnavn Force One Grand Prix), men i stedet var forsiderne præget af det anspændte forhold mellem Ocon og Perez. Som med verdensmesterskabsduellen - lad det blive afgjort på asfalten.

Williams fortjener også opmærksomhed i weekenden. Læg med det samme til side, at mange kørere lukrerede på de mange uheld ved seneste Grand Prix. Når fornævnte er i mente, så var det alligevel en solid præstation fra Williams i Baku, hvilket må give forhåbninger om mere. Siden Østrig kom tilbage på Formel 1-kalenderen for nogle år siden, så har banen passet godt til den hurtige Williams-racer. Felipe Massa fik pole position på banen i 2014, og med en Lance Stroll i topform, må Williams drømme om endnu et podie.