Klar til Abu Dhabi?

Formel 1-sæsonen 2017 er fløjet afsted, og nu er sæsonfinalen kommet. Lewis Hamilton er for længst kåret som verdensmester, men alle hold og kørere vil gerne slutte sæsonen med en sejr. Hvad er værd at holde øje med ved årets sidste Grand Prix?

Kimi Raikkönen har været på podiet i de seneste tre løb og har vist stigende formkurve i løbet af efteråret. Finnen sejrede på Yas Marina Circuit tilbage i 2012, og med Sebastian Vettel ude af billedet til verdensmesterskabet, har Raikkönen frie tøjler. Raikkönen kunne være en spændende outsider til sejren ved søndagens Grand Prix på banen i De Forenede Arabiske Emirater.

Kampen om konstruktørverdensmesterskabets samlede 6. plads er det mest spændende element før weekenden. Der er mange millioner kroner i forskel mellem en slutplacering som samlet nummer 6 og nummer 8. For øjeblikket har Toro Rosso den eftertragtede 6. plads med Renault og Haas henholdsvis 4 og 9 point bagefter. Mit bud er, at Renault og Toro Rosso bytter plads. Jeg tror ikke på, at Haas kan gøre noget ved sin aktuelle 8. plads i konstruktørverdensmesterskabet.

Saubers kørere fortjener også opmærksomhed. I 2017 har det schweiziske team fejret 25-års jubilæum i Formel 1, men holdet har været uhjælpeligt isoleret i bunden. Både Marcus Ericsson og Pascal Wehrlein har alt at køre for i sæsonafslutningen. Begge kørere er på rygtebasis på vej ud af Formel 1, men specielt Ericsson kan have forhåbninger om at blive. Saubers forbedrede motoraftale (med Ferrari) fra 2018 gør forhåbentligt, at det er sidste år, vi ser det sympatiske team være hægtet helt af.