Brasiliens Grand Prix 2017

Et spændende Grand Prix blev kørt på historiske Interlagos. Hvad kan vi tage med fra årets næstsidste Formel 1-løb?

Top:

Lewis Hamilton blev valgt til "Driver of the day", og det var fortjent. En håbløs afkørsel i kvalifikationen lignende starten på en dårlig weekend for Hamilton. Ved søndagens Grand Prix skulle englænderen starte fra pitten, men kørte herfra et velstruktureret løb med gode overhalinger undervejs. En solid 4. plads blev hjulpet på vej af en tidlig Safety Car, men Hamilton beviste alligevel, hvorfor han er nykåret verdensmester.

Felipe Massa takkede af og gjorde det med sæsonens bedste præstation. Massa afværgede både Fernando Alonso og Sergio Perez mod slutningen af løbet, hvilket var en rutineret pragtpræstation. Selvom Massa fik en meget emotionel afsked sidste år, var afskeden anno 2017 en flottere én af slagsen. Hjemmepublikummet på Interlagos vil savne Massa i årene fremover, og Formel 1-verdenen vil savne en brasilianer i feltet, når der skal køres Grand Prix i Brasilien.

Kimi Raikkönen har for længst indtaget rollen som stabil 2. kører hos Ferrari. Det er til gengæld en rolle, som finnen udfylder med en række gode præstationer. Forsvaret af tredjepladsen mod slutningen af løbet var en meget flot præstation. Raikkönen formåede at få det optimale ud af dækkene, og havde endda overskud så tempoet kunne hæves mod slutningen. Med podium nummer 91 er Raikkönen nu den mest succesrige finne i Formel 1-historien.

Flop:

Kevin Magnussen havde en dårlig weekend i Brasilien. En elendig kvalifikation blev fulgt op af en alt for overmodig start på søndagens Grand Prix. Magnussen var skyld i startkaosset, hvilket danskeren burde have læst bedre, når Interlagos-banen har en række afgørende punkter i de første tekniske svingkombinationer. Ærgerligt for Stoffel Vandoorne og Daniel Ricciardo der fik ødelagt deres løb.

Romain Grosjean var også et flop. Martin Brundle udtrykte det meget sigende på engelsk TV (ved påkørslen af Ocon): Grosjean ran out of grip - then talent. Grosjean har slet ikke været sig selv i denne sæson. Franskmanden kører uroligt og fik spoleret Esteban Ocons løb med et unødvendigt og oversatset overhalingsforsøg. Grosjeans eneste succes i 2017 er, at han slår holdkammerat Magnussen i kvalifikationsregnskabet over sæsonen.

Max Verstappen havde problemer med dækkene på Interlagos. Sidste års indsats på samme bane gjorde Verstappen til storfavorit inden søndagens Grand Prix. Begge Red Bull-racere var i den forgange weekend milevidt fra Ferrari og Mercedes, og Verstappen tabte hurtigt pusten i duellerne med Raikkönen og Hamilton. Hollænderen vil helt sikkert satse stort i Abu Dhabi, men Verstappen er ikke længere den åbenlyse favorit til sejren i sæsonafslutningen.