Abu Dhabis Grand Prix 2017

Sæson 2017 er overstået. Hvad kan vi tage med fra årets sidste Grand Prix?

Top:

Nico Hülkenberg var "Driver of the day" i mine øjne. En solid præstation af tyskeren, der med dagens resultat sikrer Renault den vigtige plads som samlet nummer seks i konstruktørverdensmesterskabet. Som forudsagt i min optakt - Klar til Abu Dhabi? - byttede Renault plads med Toro Rosso, mens Haas ikke kunne blande sig i kampen om konstruktørplaceringen i top 6. Det vigtige resultat for Renault skal udelukkende tilskrives Hülkenberg. Arbejdsgiver Renault og Carlos Sainz Jr. havde begge en decideret off-day, hvorfor taknemmeligheden fra Renault kom til udtryk ved løbets afsluttende teamradio til Hülkenberg.

Pascal Wehrlein regner jeg ikke med, er en del af Formel 1-feltet i 2018. En rolle som test- og reservekører hos Mercedes virker som næste oplagte destination for Wehrlein. Tyskeren leverede et meget flot løb i Abu Dhabi og duellen med Kevin Magnussen understregede Wehrleins talent. Husk på forskellen i Ferrari-motoren mellem Sauber og Haas - Sauber med en 2016-model og Haas med en 2017-model. Wehrlein kan ikke gøre mere for sin Formel 1-fremtid, men som en del af Mercedes-familien, er der en plan for ham uanset udfaldet.

Valtteri Bottas kørte fra Lewis Hamilton på en fair og effektiv måde. Hamilton udtalte efter løbet, at Bottas var umulig at passere. Jeg er overbevist om, at Hamilton fortalte sandheden. Bottas var i særklasse, hvilket var vigtigt for forberedelserne til hans personlige 2018-kampagne. Dels en afsluttende sejr men til dels også at kunne rejse sig efter skuffelsen i Brasilien for to uger siden.

Flop:

Daniel Ricciardo havde endnu et løb til glemmebogen. Red Bull har været ustabile i det meste af 2017. Ricciardo skal glæde sig ekstra meget over sejren i Baku, der er det eneste lyspunkt i den netop afsluttede sæson. En flot kvalifikation i Abu Dhabi blev aldrig forløst ved søndagens Grand Prix. Selvom det var en teknisk fejl, der ødelagde det for Ricciardo, virkede han ved siden af sig selv i hele weekenden. Fuck-fingeren til Romain Grosjean var også under lavmålet.

Marcus Ericsson havde en dårlig weekend, hvor teamkollega Pascal Wehrlein satte Ericsson på plads. Svenskeren tager direkte fra Abu Dhabi til hårde forhandlinger om hans fremtid i Formel 1. Pt. er Ericssons chancer for at blive i sporten meget svækkede. Svenskerens fremtid bestemmes endeligt på direktionsgangen hos Ferrari i Maranello. Bliver Sauber til Alfa Romeo-Sauber i 2018, skal Ericsson søge andre muligheder.

Abu Dhabi er glamourøst, ekstravagant - og ekstremt kedeligt! Sammen med Bahrain og Aserbajdsjan er Abu Dhabi altid garant for sæsonens dårligste løb med en computerdesignet bane uden overhalingsmulighederne. Selv Lewis Hamilton var kritisk i "Drivers Room" efter løbet, og det er fuldt forståeligt. Det bedste ved Abu Dhabi er det flotte fyrværkerishow, men det er jeg sikker på, at Japan, Brasilien eller Australien også kan levere.