Verdensmesteren bliver…

...fundet den 1. december (eller måske lidt før). Alligevel vil jeg give bud på, hvem der står med mesterskabstrofæet, når året er omme.

Den sikre!

Det sikre vil være, at sige Lewis Hamilton. Briten har mulighed for at vinde sit sjette verdensmesterskab, og bringe sig tættere på Michael Schumachers rekord med syv individuelle verdensmesterskaber. Selvom jeg har skrevet, at Ferrari bliver dem, der skal jages, er Hamiltons høje niveau nok til at gøre ham til mesterskabsfavorit. Den måde hvorpå Hamilton sikrede sig verdensmesterskabet i 2018, gør ham til "det sikre kort", når der skal gættes på årets verdensmester.

Den overraskende!

Vil det være overraskende, hvis en Ferrari-kører bliver verdensmester? Nej. Vil det være overraskende, hvis Charles Leclerc vinder verdensmesterskabet i sin første sæson hos Ferrari? Ja.

Alligevel ser jeg det som sandsynligt, at Leclerc kan blive verdensmester i 2019. Talentet er der, men officielt er monegaskeren 2. kører for Sebastian Vettel. Går vi tilbage til 2014-sæsonen var en dengang fremadstormende Daniel Ricciardo 2. kører hos Red Bull for den forsvarende verdensmester - samme Sebastian Vettel. Ricciardo fik tidligt på sæsonen markeret sig over for Vettel, og fik overhånden i teamet efter stærke præstationer og løbssejre. Kan Leclerc starte sæsonen på samme overbevisende måde som Ricciardo gjorde det, kan Leclerc reelt gøre sig berettiget til at blive prioriteret på niveau med Vettel. Med feltets hurtigste racer hos Ferrari kan det betyde, at Leclerc er mesterskabskandidat.

Den vilde!

Nico Hülkenberg som Formel 1-verdensmester 2019. Lyder det åbenlyst? Måske ikke. Renault er dog ikke kommet tilbage til Formel 1 for at være de stærkeste i midterfeltet. Det franske hold vil være verdensmestre, og de ambitioner skal indfries inden for en overkommelig årrække. Renault har ikke feltets hurtigste racer i år, men kontinuitet og en trods alt konkurrencedygtig racer kan gøre dem til outsider på linje med Red Bull. Daniel Ricciardo vil måske være et mere oplagt valg, hvis der skal vælges en Renault-kører, men her går jeg med det erfarne evighedstalent Nico Hülkenberg.