Klar til Australien?

Formel 1 er tilbage! Kl. 02.00 i nat køres de første træningskilometer, der officielt skyder sæsonen 2019 i gang. Hvad skal vi holde øje med i weekenden?

Sebastian Vettel har mulighed for at lave et spektakulært hattrick. Kun én anden kører har vundet sæsonens første Grand Prix i Australien tre år i træk - det gjorde Michael Schumacher i årene 2000-2002. Sebastian Vettel har vundet åbningsløbet i både 2017 og 2018. Kan tyskeren lave hattricket på søndag? Foruden selve sejren i Albert Park, kører Vettel også for kampen om det mentale overtag. Både i forhold til konkurrent Lewis Hamilton og over for holdkammerat Charles Leclerc.

Renault ser jeg som teamet, der kan udfordre de etablerede tophold i 2019. En Renault-kører som verdensmester var endda det vilde bud, da jeg bød ind på sæsonens slutresultat i mit seneste indlæg. Foreløbigt handler det ikke om sejren i Melbourne, men om at sende et signal. Hvis Mercedes, Ferrari eller Red Bull laver fejl, står Renault klar til at gribe chancen. Det signal sendes klarest med to racere i Q1-delen af kvalifikationen, og en stærk løbspræstation uden tekniske vanskeligheder.

Den nye konstellation af Sauber - Alfa Romeo Racing - fortjener ekstra opmærksomhed i weekenden. Australiens Grand Prix vil give den første indikation på, om Alfa Romeo-raceren i virkeligheden er en nedjusteret Ferrari i forklædning. Meget tyder på det ud fra racerens specifikationer, og med den tidligere Ferrari-verdensmester Kimi Raikkönen som den absolutte profil, kan Alfa Romeo blive en rigtig spændende joker for en top 5-placering på søndag.