Verdensmesteren bliver….

Formel 1-sæsonen 2018 starter på søndag i Australien, hvorfor der i øjeblikket er travlt hos bookmakerne. Pengene skal fordeles på favoritterne til verdensmesterskabet, men hvem står som verdensmester i november?

Ser man hos langt de fleste bookmakere, ser det ud til, at kampen om verdensmesterskabet skal afgøres mellem Lewis Hamilton og Sebastian Vettel. I en mellemgruppe lige uden for favoritterne er Max Verstappen, Daniel Ricciardo og Valtteri Bottas placeret i nævnte rækkefølge, hvorefter alderspræsidenterne Kimi Raikkönen og Fernando Alonso indtager outsiderpositionerne.

Et spændende bud på en verdensmester er Kimi Raikkönen. Den finske veteran sidder i én af de hurtigste racere, og kan levere overbevisende resultater, som blev vist i 2017 i blandt andet Ungarn, Monaco og Rusland. Finnen har en stor fanskare i Formel 1-verdenen, og Raikkönen er et populært bud på en verdensmester. Raikkönens chancer for et verdensmesterskab afgøres inden for de første 4-5 løb. Starter Vettel sæsonen med flere sejre, er Raikkönens chancer ødelagte. Ferrari kan kun holde fokus på én bil af gangen, så sæsonens første to måneder bliver afgørende.

Skal der vælges en kører fra de øvrige titelaspiranter fra Red Bull og Mercedes, er det Lewis Hamilton hos Mercedes. Valtteri Bottas er en fremragende Formel 1-kører, men har endnu en sæson til gode, hvor han ikke har tabt momentum i perioder. Hamilton taber sjældent momentum, selvom han også laver åbenlyse fejl i løbet af en sæson. Hamilton har over årene udviklet, at minimere antallet af åbenlyse fejl, hvilket har sikret ham flere verdensmesterskaber. Hos Red Bull er bedste bud på en verdensmester Daniel Ricciardo. Personligt tror jeg, at Max Verstappen får flest sejre af de to Red Bull-kørere, men Ricciardos talent for at læse løbenes udvikling gør, at australieren sjældent misser point. Kløgtige valg sikrer som oftest også verdensmesterskaber.