Klar til Australien?

I morgen skydes Formel 1-sæsonen i gang med fredagens to træninger, og der tages samtidig hul på den australske Grand Prix-weekend. Ved årets første Formel 1-weekend vil alle teams og kørere få meget opmærksomhed - er der alligevel nogle, man skal holde ekstra øje med?

Sauber Alfa Romeo bliver spændende at følge. Langt de fleste Formel 1-fans ønsker, at Sauber får lukket hullet til de øvrige teams og kaster sig ind i kampen som "midterhold". Personligt håber jeg, at Sauber ikke er håbløst isoleret i bunden, som de var det i hele 2017. Der er brug for et stort midterfelt, og der er ingen tvivl om, at Ferrari kræver forbedring som en del af Alfa Romeo-aftalen. Jeg tror på, at der vil være markante forbedringer hos Sauber Alfa Romeo sammenlignet med 2017, og holdet reelt kan køre regelmæssigt med om pladserne i Q2 ved kvalifikationerne. Melbourne vil give svar på forhåbningen.

Sergey Sirotkin står over for hans debutweekend. Sirotkin har i mange år været et varmt emne i Formel 1-verdenen, og der var i 2014 tale om, at han skulle blive den yngste Formel 1-kører nogensinde med sine 17 år (den tog Max Verstappen året efter). I mange år har karrieren stået stille, men nu sidder russeren i sædet hos Williams. Som beskrevet i indlægget "Hvad lærte vi af årets anden testuge?" var Sirotkin sin holdkammerat overlegen i testugerne. Kan Sirotkin dominere sin holdkammerat hos Williams fra starten af sæsonen, er der lagt op til en spændende duel internt i teamet.

Har McLaren fundet vinderrecepten? Selvom verdensmesterskabet nok skal afgøres mellem Mercedes, Ferrari og Red Bull, er langt de flestes øjne rettet mod McLaren i den kommende weekend. Ord kan ikke længere beskrive de håbløse sæsoner McLaren har haft siden 2013. I Melbourne skal McLaren give kritikerne igen - der er ingen mellemvej. En sikker deltagelse i Q1 for begge racere er en nødvendighed, og på Albert Park-banen er alt muligt med en startplacering i top 10.