Anden testuge 2018

Den anden testuge i 2018 er overstået, og vi kan sætte to streger under facit på sæsonens pre-season test. Hvad kan vi tage med fra den afsluttende uge?

Haas sluttede ugen som den helt store overraskelse. Kevin Magnussen satte en fantomtid torsdag, og Romain Grosjean matchede den tid om fredagen. Er Haas nu et tophold? Nej. Haas har forbedret sig som blandt andet McLaren og Renault også har. Torsdag og fredag i anden testuge er præget af, at de fleste teams kører langdistance Grand Prix-setup, men her valgte Haas at køre kvalifikations-setup i kombination med Grand Prix-setup. Dette er en del af forklaringen på de meget hurtige tider, men stadig stor cadeau til både Magnussen og Grosjean.

Der er gjort meget grin med McLaren i anden testuge, da teamet havde nogle pålidelighedsproblemer. Det er i den henseende værd at bemærke, at ser man på testugens overall-liste (hurtigste tider på tværs af dagene), formår Fernando Alonso, at sætte 3. hurtigste tid efter de to Ferrari-kørere. Det er med det forbehold, at tiden blev sat på det hurtigste dæk, men farten er der. Problemet for McLaren de senere år har været, at mens de fik bedre kontrol over pålideligheden, manglede de fart. Jeg er ikke i tvivl om, at McLaren får begge racere i Q3 ved sæsonstarten i Melbourne.

Millionæren Lance Stroll havde dårligste tid i anden testuge, når man ser på den samlede liste over alle kørte tider. Det betyder samtidig også, at både Williams-rookie Sergey Sirotkin og Williams-reservekører Robert Kubica var hurtigere end Stroll. Hvad gør det ved magtbalancen hos Williams? Strolls far har fyldt mange penge i Williams-teamet op til denne sæson, og familien Stroll ser Lance Stroll som førstekører. Er Stroll ikke hurtigst i teamet, kan sæsonen blive en kaotisk forestilling internt hos Williams, hvor Stroll (nøjagtig som i 2017) skal tages i konstant forsvar for sine manglende evner.

2 uger til lamperne slukkes på Albert Park i Melbourne!