Storbritanniens Grand Prix 2019

Bedst som Østrigs Grand Prix var udråbt til sæsonens bedste, kom Storbritanniens Grand Prix. Kort fortalt: Silverstone leverede! Hvad kan vi tage med fra en hæsblæsende weekend på de engelske øer?

Top:

Valtteri Bottas var tilbage i det format, der gjorde ham til verdensmesterskabskandidat i forårsmånederne. Selvom det var uhyggeligt lidt (0,006 sekund) der skilte Bottas og Lewis Hamilton i kampen om Pole Position, var det ekstra imponerende, at Bottas kunne holde fokus, når Hamilton havde en øredøvende support på hele Silverstone Circuit. Kun en Safety Car blev afgørende for Bottas´ chancer for sejr, hvilket må give finnen troen på, at Hamilton kan besejres i de kommende løb.

Carlos Sainz Jr. kørte igen et veldisponeret løb efter en kvalifikation, hvor han blev sat til vægs af holdkammerat Lando Norris. Sainz Jr.´s indsats på Silverstone var ikke så spektakulær som hans indsats i Spielberg for et par uger siden, men spanieren får alligevel 8 point med fra Storbritannien. Slutplaceringen som nummer 6 gav McLaren det bedste resultat på hjemmebane i over 5 år. Sainz Jr. har konsolideret verdensmesterskabets 7. plads, og er nu favorit til at holde den placering resten af sæsonen.

De engelske fans er i top. Det er ikke helt tilfældigt, at Silverstone er en grundpille i Formel 1-historien - banen er underholdende og stemningen er bedre end på størstedelen af sæsonens øvrige baner. De engelske fans holder med deres egne - Lewis Hamilton og Williams-teamet har de største fanfraktioner i England. Selvom de holder med meget få af de deltagende, er der stemning hele vejen rundt om banen, hvilket stort set ikke ses andre steder, hvor der oftest kun er larm og stemning omkring målstregen.

Flop:

Det er svært at komme uden om Sebastian Vettel, hvis man skal se på weekendens største flop. Tyskeren er under maksimalt pres fra sin holdkammerat Charles Leclerc, og Leclerc formåede også at udkvalificere Vettel ret markant ved lørdagens kvalifikation. I selve løbet fandt Vettel aldrig melodien, men fik undervejs en uventet chance for at udfordre Max Verstappen. Udfaldet for Vettel? Et voldsomt sammenstød, 10-sekunders straf og en placering som nummer 16.

Haas er ét stort rod for øjeblikket. Én ting er sponsorfarcen, der sikkert ikke bliver endeligt afsluttet på denne side af Formel 1´s sommerferie. Noget andet er racernes manglende innovation og dertil to overtændte kørere. Kevin Magnussen elimineret i kvalifikationens Q1, og Romain Grosjean elimineret i Q2 som sidst i sessionen. Det gav et svært udgangspunkt for løbet, men elimineringen af den ene Haas-racer forårsaget af den anden Haas-racer gjorde ondt til værre.

Antonio Giovinazzi har haft en stødt stigende formkurve siden sommerens start, men blev sat noget tilbage efter Storbritanniens Grand Prix. Italieneren formåede at kvalificere sig foran sin rutinerede holdkammerat Kimi Raikkönen, men fik intet ud af det. Giovinazzi havnede hurtigt i midterfeltet uden for pointene, og en uprovokeret kørerfejl sendte Alfa Romeo-raceren i sandkassen og Giovinazzi ud af løbet. Giovinazzi blev på sin vis løbsafgørende ved at trække en Safety Car, hvorfor de førnævnte engelske fans må have sendt mange gode tanker italienerens vej.