Klar til Tyskland?

Historiske Hockenheim er næste destination for Formel 1-feltet. Banen leverede et højdramatisk Grand Prix i 2018, hvor en afslutning i regnvejr blev afgørende. I år er der lovet høje temperaturer og ingen regn, men hvad skal vi ellers holde øje med?

Sidste års besøg i Tyskland knækkede Sebastian Vettel. En uprovokeret kørerfejl sendte tyskeren i væggen, og Vettel kørte sig selv væk fra positionen som mesterskabsfavorit. I år er verdensmesterskabet ikke inden for rækkevidde for Vettel, og han kæmper i stedet om positionen som førstekører hos Ferrari, hvor holdkammerat Charles Leclerc har imponeret stort. Kan hjemmebanen blive Vettels trumfkort? Det er ikke utænkeligt, at Vettel kan køre med om sejren på søndag, men han skal finde tilbage til den form, der kendetegnede hans periode i første halvdel af sidste sæson.

McLaren har den seneste måned vist, at de er klar til top 5. Gennemfører alle racere fra Mercedes, Ferrari og Red Bull ser det svært ud med en top 5 placering til én af McLaren-racerne, men især Pierre Gasly fra Red Bull kan udfordres af enten Carlos Sainz Jr. eller Lando Norris i de orange racere. I weekendens høje temperaturer er det tænkeligt, at en eller flere racere fra de tre topteams udgår, hvor McLaren skal stå parat som førsteudfordrer til feltets øverste kvartil.

Den anden tysker i feltet (foruden Sebastian Vettel) tørster efter succes. Nico Hülkenberg har præsteret på det jævne i 2019, men har oftest været at finde efter holdkammerat Daniel Ricciardo. Hülkenberg har behov for en kvalifikation i top 10 og et løb uden dramatik, hvor han med reel fart kan kæmpe med om top 8. Selvom Renault er blandt de bedste i midterfeltet, har McLaren distanceret det franske team, og Hülkenberg skal først og fremmest slå Ricciardo ved det ternede flag på søndag.