Storbritanniens Grand Prix 2018

Årets måske bedste Grand Prix blev i weekenden kørt på et udsolgt Silverstone i England. Et løb fyldt med spektakulære hændelser, men hvad kan vi tage med fra Storbritanniens Grand Prix?

Top:

Duellen Ferrari mod Mercedes var utrolig. Selvom der måtte en Safety Car til at samle feltet, var det helt fantastiske billeder, da Sebastian Vettel kæmpede mod Valtteri Bottas om førstepladsen simultant med at Kimi Raikkönen kæmpede mod Lewis Hamilton om tredjepladsen. Det har givet sporten et kæmpe løft, at Ferrari og Mercedes er på niveau, og det faktisk ofte er Mercedes, der er de "jagende". Ferrari trak det længste strå i weekenden, men allerede nu krydser alle fingre for, at næste løb i Tyskland bliver med lige så interessante dueller.

Nico Hülkenberg var min personlige "driver of the day" og fortjener stor anerkendelse for sin 6. plads. Lagde man mærke til Hülkenberg under søndagens løb? Nej - TV-billederne ramte sjældent tyskeren. Det gør dog ikke indsatsen mindre. Hülkenberg var på en meget mystisk strategi, hvor Renault ville have Hard-dækket til at være det perfekte sats. Hard-dækket var absolut ikke den hurtigste løsning, men Hülkenberg holdt alligevel et jagtende felt bag sig på flotteste vis.

Force India lavede et mindre comeback på Silverstone, hvor begge racere fik point. Det har været en dårlig sæson 2018 for Force India af den simple grund, at deres 2017-sæson til sammenligning var uovertruffen. Esteban Ocon kørte et fejlfrit løb efter en flot kvalifikation, og Sergio Perez fik vendt en snurretur på første omgang til point. Haas og McLaren har grund til at frygte Force India i konstruktørverdensmesterskabet, hvis de lyserøde biler har fundet momentum.

Flop:

Carlos Sainz Jr. er tydeligt presset af, at have en lynhurtig holdkammerat i Nico Hülkenberg. Efter et flot Grand Prix i Frankrig har det været lunkne indsatser fra spanieren først i Østrig og nu i Storbritannien. Sainz Jr. måtte udgå efter sammenstødet med Romain Grosjean, hvor skylden er svær at placere. Med Sainz Jr.´s fartoverskud i situationen burde overhalingen være blevet sat op et andet sted på banen.

Sauber smed endnu en flot placering til Charles Leclerc direkte i skraldespanden - endda selvforskyldt. Når man er et mindre team i en meget gunstig situation, må man have større fokus på de detaljer, hvor teamet kan understøtte køreren - eksempelvis pitstops. Generelt virker Saubers pitstops en smule under niveau, og den manglende fastmontering af Leclercs hjul var en uacceptabel fejl. Det virker heldigvis til, at Sauber regelmæssigt får mulighed for point i resten af sæsonen.

Williams skuffede igen, igen, igen. Der var stadig en del Williams-trøjer og Williams-flag blandt publikum, men det blev til endnu en kaos-weekend for det engelske team. Det begynder at nærme sig Saubers situation fra 2017, hvor de var det eneste team, der var isoleret i bunden fra alle andre. Som beskrevet i tidligere indlæg, er der dog ikke nogen løsning på Williams-problematikken.