Klar, parat, Abu Dhabi!

Så kom vi til afslutningen på sæson 2020. Selvom sæsonen kun har strakt sig over et halvt år, er man alligevel ikke gået glip af noget. Hele 17 løbsweekender er det blevet til, hvor Abu Dhabi bliver endestationen med det sædvanlige fyrværkerishow. Banen er intetsigende, men pengene er mange i ørkenstaten, hvorfor Yas Marina Circuit nu har over 10 år på bagen som sæsonafslutning.

Hvem sidder i Mercedes-raceren der tilhører Lewis Hamilton? Hamilton ønsker at køre i weekenden, men der er ingen tvivl om, at Covid-19 sygdommen har taget hårdt på Mercedes´ stjerne. Hamilton sendte tidligere på ugen en hilsen til sine millioner af fans, hvor han fremstod afkræftet. Mercedes tager ikke nogle chancer med Hamiltons helbred, og teamet kunne også godt ønske sig en ekstra chance med George Russell efter de er blevet beskyldt for at ødelægge Russells moment som stjerne med det dårligt afviklede pit stop. Kører Hamilton ikke, er det med al sandsynlighed teamets beslutning og ikke verdensmesterens egen.

Racing Point startede året som decideret topteam, men efter den første måned af sæsonen, var de lyserøde tilbage på mere svingende kurs, som vi også så det i sidste sæson. Da vi ramte november måned var Racing Point igen brølstærke og deres superform fortsatte, hvor de seneste topresultater er Lance Strolls Pole Position i Tyrkiet og i sidste uge Sergio Perez´ sejr i Bahrain (Sakhir). Pludselig er Racing Point ikke bare i spil til podieplaceringer, men de er reelle kandidater til sejre, når Mercedes ikke rammer niveauet. Der er en realistisk chance for, at podiet til årets sidste Grand Prix har en Racing Point-kører placeret på ét af skamlens trin.

Flere kørere må vinke farvel til Formel 1 efter denne sæson, og her er Kevin Magnussen en af dem. Magnussen har vundet sig en fanskare der imponeres over Magnussens mange "raketstarter" og hans fightervilje når der skal køres defensivt. Magnussen har virket lidt resignerende de sidste par sæsoner, hvor kvalifikationerne også har haltet. Det bliver godt for danskerens karriere at prøve kræfter med en ny løbsserie, selvom det naturligvis er ærgerligt at stoppe ufrivilligt efter at have repræsenteret 3 forskellige teams i Formel 1. En pointplacering i weekenden virker ikke inden for rækkevidde, men Magnussen vil gøre sit for, at det sidste indtryk af ham i Formel 1 bliver et af de stærkeste.