Månedens… april 2021

Denne udgave af ’Månedens profil’ og ’Månedens moment’ er baseret på:

  • Emilia Romagnas Grand Prix 16.-18. april 2021
  • Portugals Grand Prix 30. april - 2. maj 2021

Månedens profil

Esteban Ocon var på alles læber i 2018, hvor et meget berømt sammenstød med Max Verstappen i Brasilien bragte meget fokus på den unge franskmand. Om det var sammenstødet skal være usagt, men Ocon havnede et år på sidelinjen, inden han vendte tilbage til Renault sidste sæson med blandede resultater til følge. Ocon er startet meget stærkt i sæson 2021, og især i kvalifikationerne er Ocon enmandshæren for Alpine, der sikrer holdet startplaceringer i top 10 hver weekend. Det syner som, at Ocon har kunne få mere ud af samarbejdet med Fernando Alonso end det tilsvarende med tidligere holdkammerat Daniel Ricciardo. De resultater der blev leveret i april, har bragt Ocon nærmere sit gamle prædikat som supertalent. Et prædikat der ellers var sat spørgsmålstegn ved efter Ocon var falmet lidt under- og efter året på reservebænken. Fastholder Ocon det opbyggede momentum fra den seneste måned, bliver han én af de spændende kombattanter til kampen om en top 8-placering i verdensmeterskabet.

Lige ved og næsten som ’Månedens profil’

  • Ferrari der permanent er at finde i top 10 i sæsonens indledning.
  • Daniel Ricciardo nærmer sig holdkammerat Lando Norris performance-mæssigt.
  • Pierre Gaslys dominering af sin holdkammerat i kvalifikationerne.

Månedens moment

Portugals Grand Prix blev ganske vist afviklet 2. maj, men da Grand Prix-weekenden officielt startede i april, har et moment fra netop den weekend sneget sig med i denne artikel. Mick Schumacher har set lidt skrøbelig ud i et par situationer - eksempelvis en uprovokeret snurretur i regnvejr på banen i Imola - men de små positive momenter har opvejet og givet et overordnet positivt billede af tyskerens foreløbige karriere i Formel 1. Portugals Grand Prix blev en sjælden mulighed for Schumacher til at vise sit værd. Det blev forløst ved total dominans af holdkammerat Nikita Mazepin, der var ingen steder at se i Schumachers bakspejle selv med en lup til hjælp. Som en ekstra fjer i hatten fik Schumacher sat en overhaling flot op på Nicholas Latifi, og at kunne afvikle en på papiret hurtigere racer, gav positiv genlyd i Formel 1-feltet.

Lige ved og næsten som ’Månedens moment’

  • Kimi Raikkönens påkørsel af holdkammerat Antonio Giovinazzi i Portugal, der blev udløst af et forsøg med rattets indstillingsmuligheder.
  • Da Lando Norris ved klog kørsel sikrede McLaren det første podie i 2021 ved Emilia Romagnas Grand Prix.
  • Det uhyggelige uheld på Autodromo Enzo e Dino Ferrari med Valtteri Bottas og George Russell som implicerede, hvor sikkerheden i sporten heldigvis gjorde sig positivt bemærket (igen).