Klar til Monaco?

Hårnålesving, milliondyre yachts og nogle af de mest legendariske omgivelser i Formel 1-historien. Det er med andre ord tid til Monacos Grand Prix. Hvad skal der holdes ekstra øje med ved årets Grand Prix i fyrstedømmet?

Charles Leclerc bliver første monegasker på hjemmebane siden Olivier Beretta for teamet Larrousse i 1994. Alene af den grund bliver det specielt at følge Leclerc. Samtidig har Leclerc fået gang i sin sæson med point både i Aserbajdsjan og Spanien. Kan Leclerc tage point tre løb i træk? Chancen er der i Monaco, hvor Leclercs læremester Jules Bianchi tog point i en underudviklet Marussia-racer i 2014. Sauber-raceren vil fartmæssigt være på niveau med midterfeltet på banen i Monaco. Det hele kommer til at afhænge af Leclercs evner i de smalle gader og heraf resultatet af lørdagens vitale kvalifikation.

Romain Grosjean har haft nogle af karrierens værste løb i denne sæson, men ved den officielle test i Barcelona i sidste uge var Grosjean meget velkørende og satte flotte konstante tider. Det er lidt dag og nat for Grosjean i øjeblikket, men for dynamikken hos Haas håber mange, at Grosjean finder sig selv, og leverer en stabil weekend i Monaco. Det er dog ikke uden pres, da hele Formel 1-verdenens øjne hviler på franskmanden. Testresultaterne kan ikke bruges til yderligere nu, men det har givet lidt selvtillid tilbage til Grosjean.

Hvem glemmer Ferraris ofring af Kimi Raikkönen ved Monacos Grand Prix 2017? Efter en flot pole position af finnen byttede Ferrari rundt på Kimi Raikkönen og Sebastian Vettel ud fra devisen "make it look like an accident". Kan den finske veteran tage pole position igen i år? Raceren passer Raikkönen endnu bedre i år end i 2017, og det er en bane, hvor teknisk kunnen og erfaring gør en stor forskel. Raikkönen mangler stadig en sejr for Ferrari efter hans comeback til teamet i 2014, og Monaco vil være den perfekte ramme for en finsk Ferrari-sejr.

HUSK - at der i Monaco køres 1. og 2. træning allerede i morgen torsdag!