Ungarns Grand Prix 2018

En vanskelig kvalifikation i regnvejr og et Grand Prix i østeuropæisk sommerhede. Konditionerne var vanskelige i Ungarn, hvilket skabte maksimal spænding hele weekenden. Hvad kan vi tage med fra Hungaroring?

Top:

Pierre Gasly var "driver of the day" i min optik. Franskmanden satte ikke en fod forkert hele weekenden, og indsatsen ved lørdagens kvalifikation var i særklasse. Gennem søndagens løb havde Gasly fuldstændig styr på en jagende Kevin Magnussen, hvor Gasly fik det maksimale ud af Honda-motoren i Toro Rosso-raceren. Der kommer ikke et ledigt sæde hos Red Bull foreløbigt, hvorfor Gasly må blive hos Toro Rosso i de kommende sæsoner. Præstationer som i søndags sender dog også franskmanden på radaren hos de andre topteams.

Daniel Ricciardo kørte et flot løb, hvor han fik det maksimale udbytte med en 4. plads. Ricciardo viste stor fightervilje endnu en gang, da han - lige som i Tyskland - skulle kæmpe sig gennem det meste af feltet fra starten af løbet. Red Bull-raceren har ikke været Ricciardos bedste ven de sidste par uger, men får Red Bull en konkurrencedygtig racer til australieren, er han blandt favoritterne når feltet rammer baner som Suzuka (Japan) og Sochi (Rusland).

Fernando Alonso fejrede sin 37 års fødselsdag ved søndagens Grand Prix, og det blev behørigt fejret med point. McLaren havde lagt en klog taktik for løbet, hvilket gjorde at McLaren snød stort set hele midterfeltet med deres sene og enlige pitstop. Alonso brugte al sin erfaring til at få en velfortjent 8. plads, hvilket gør at 7. pladsen i verdensmesterskabet stadig er inde for rækkevidde.

Flop:

Force India blev i sidste uge sat under administration, hvilket gør teamet øjeblikkeligt insolvens. Heldigvis kører de lyserøde racere stadig, og søndagens Grand Prix var alletiders chance for at give kreditorerne håb. Desværre blev det ungarske Grand Prix en katastrofe for Force India. En ubrugelig 13. plads til Esteban Ocon og en ligeså ubrugelig 14. plads til Sergio Perez. Hele Formel 1-verdenen krydser fingre for Force Indias overlevelse i de kommende uger.

Nico Hülkenberg har sjældent dårlige Grand Prix-weekender. Ungarn 2018 var en undtagelse. Hülkenberg blev udkvalificeret af holdkammerat Carlos Sainz Jr. i en hidtil uset grad. Til selve løbet fandt Hülkenberg aldrig en god rytme og blev isoleret i den tunge ende af feltet. Skuffende weekend af tyskeren der skal rejse sig til næste løb i Belgien, hvis han skal holde fast i den øjeblikkelige 7. plads i verdensmesterskabet.

Brendon Hartley ligner en mand, der er på vej ud af Formel 1. Hartley lavede sin bedste Formel 1-kvalifikation i karrieren på Hungaroring - desværre lavede holdkammerat Pierre Gasly en endnu bedre. Det værste for Hartley var, at han overhovedet ikke fik udnyttet sin flotte startposition, men kæmpede igen i bunden af feltet. Hartley sluttede på en 11. plads, hvilket ikke er godt nok, når Gasly får en 6. plads.