Klar til Ungarn?

Det er blevet tid til Formel 1´s "Mickey Mouse"-bane, som den kaldes grundet sit snørklede layout og relativt lave hastigheder. Ungarn er samtidig et af de løb, mange ser frem til. Hvad skal der holdes øje med i weekenden?

Red Bull er favoritter til sejren. Daniel Ricciardo får sin gamle motor tilbage efter at have forsøgt med en ny i Tyskland. Max Verstappen er ved at finde en meget fin balance mellem aggressivitet og velovervejede beslutninger - noget som sikrer hollænderen mange point for tiden. Banen favoriserer ikke udelukkende de hurtigste motorer, hvorfor Red Bull har en fair chance for at slå Ferrari og Mercedes. Meget afgøres af Red Bulls evner i kvalifikationen lørdag, hvor Red Bull har mulighed for at ende i forreste startrække.

Kan Sebastian Vettel rejse sig? Ferrari fik en flot dobbeltsejr på Hungaroring sidste år, hvilket giver troen på, at det kan lykkes. Vettel må dog være lidt "groggy" efter sit uheldige exit fra det tyske Grand Prix. Vettel kan ikke tåle flere løb uden point, da Lewis Hamilton sjældent kommer fra et Grand Prix helt uden point. Det er vigtigt for sporten, at føringen i verdensmesterskabet (og momentum) skifter, så der hele tiden er en "jagende". Nu bliver det spændende at se, hvordan Vettel kan udnytte at være den der jager.

Fernando Alonsos drømme om et podie er efterhånden kun urealistiske drømme. Skal det ske nogle steder, er Hungaroring det bedste bud. Har Alonso mere at give af? Det kræver en kvalifikation i top 8, hvis chancen skal være der. Jeg tror på, at top 5 er mulig for Alonso, men det kræver, at der udgår et par racere fra enten Mercedes, Ferrari eller Red Bull. De høje ungarske sommertemperaturer i kombination med at materiellet har kørt meget i denne sæson gør, at vi godt kan forvente en teknisk defekt fra et af de tre topteams.