Kuriosa

Vi kan næsten dufte sæsonstarten, der nu kun er få timer væk. Her ganske kort før motorerne sætter lydtæppet, kan vi nå et par kuriøse detaljer, før vi for alvor tager hul på sæsonen.

Navnet

Lewis Hamilton Larbalestier - lyder det som en du kender? I ligestillingens navn har den syvdobbelte verdensmester taget sin mors efternavn som en officiel del af sit eget navn. Som skrevet står: Hamilton er ikke erstattet. Der er ene og alene tale om en udbygning. Måske det nye efternavn bliver mere mundret som sæsonen skrider frem. Alternativt vil historikken bag 'Lewis Hamilton' være så tilpas præget i hukommelsen, at kaldenavnet vil lyde det samme som tidligere. Hamilton er altid garant for en anderledes beslutning. Ovenstående beslutning om navneændring er nok i den lette ende af spektret. Det er dog stadig af stor betydning, når ens navn samtidig er ens globale brand.

Katten

Katvin Magnussen. Nej, der er ikke en stavefejl. En kat har 9 liv, og Kevin Magnussen må have i omegnen af samme antal i Formel 1-sammenhæng. Magnussens comeback til Renault i 2016 var iøjnefaldende og med kort varsel. Årets comeback til Haas har sprængt skalaen både i forhold til at være iøjnefaldende men i særdeleshed også i forhold til et ekstremt kort varsel. Haas har taget den rigtige beslutning med at sætte en rutineret kører ved siden af Mick Schumacher. Benhårde lærepenge efter et kaotisk 2021 med to rookies (Schumacher & Mazepin) der - groft sagt - ikke kunne bidrage med andet end penge. Magnussen kender teamets struktur og DNA. Den viden kan forhåbentlig stoppe vandindtaget i en ellers lettere synkende skude.

Ikonet

Raceren med nummer 1 har gennem Formel 1-historien været ikonisk. Den forsvarende verdensmester har haft eneret til, at køre med netop dét nummer. For 8 år siden blev der indført faste kørernumre, hvor det derfra var et aktivt valg, at benytte nummer 1, hvis man havde kørt sig til den ære. Lewis Hamilton Larbalestier (væn dig til navnet) valgte ikke at bruge 1-tallet efter sine mange verdensmesterskaber det seneste årti, og Nico Rosberg stoppede efter sit verdensmesterskab i 2016, hvorfor et valg af nummer aldrig blev et tema. Ikke siden 2014 hvor Sebastian Vettel valgte (som forsvarende verdensmester fra 2013) at køre med 1-tallet, har racernummeret været i spil. I år er det tilbage. Den regerende verdensmester Max Verstappen ruller ud med nummer 1 på sin Red Bull-racer, og det bliver godt at gense det mest ikoniske nummer i motorsportens kongeklasse.

Med ovenstående i baghovedet er du klar til årets første Formel 1-weekend. Enjoy!