Belgiens Grand Prix 2018

Efter en tiltrængt sommerpause var Formel 1-feltet tilbage på banen. Det belgiske Grand Prix startede meget dramatisk, men sluttede ganske udramatisk. Hvad kan vi tage med fra Spa-Francorchamps?

Top:

Sebastian Vettel var i top. Tyskeren grundlagde sin sejr med en fejlfri start og formåede at holde Lewis Hamilton bag sig ved genstarten efter Safety Car-perioden. Tidligere var Vettels våben at sætte Pole Position og herefter køre en sejr hjem fra spids. Selvom Ferrari har den hurtigste racer, er Pole Position langt fra garanteret, da det italienske team har problemer med at få en velafviklet kvalifikation (bare spørg Kimi Raikkönen). Derfor er det godt for Vettels mesterskabsambitioner, at han formår at udnytte lavere startpositioner effektivt.

Valtteri Bottas var også i top. At køre fra bunden af feltet til en 4. plads er i sig selv en bedrift - også selvom man sidder i én af feltets hurtigste racere. Samtidig virkede Bottas meget motiveret selvom han fra starten af weekenden vidste, at han skulle starte i den tunge ende grundet placeringsstraf for nye motordele. En acceptabel indsats i kvalifikationen - selvom den var ligegyldig for ham - fulgt op af en stor fightervilje i selve racet.

Racing Point Force India gjorde en flot figur efter en kaotisk måned, hvor teamet finansielt blev reddet på målstregen. Når der er regn i en Formel 1-weekend kan der ske tilfældigheder - specielt i de intense kvalifikationssessioner. Det betyder på ingen måde, at det alene var held, der sikrede RP Force India en imponerende kvalifikation og et flot løbsresultat. Esteban Ocon og Sergio Perez greb muligheden og kørte sig reelt til de flotte placeringer.

Flop:

Nico Hülkenberg var et flop. Det kan mest af alt tilskrives, at han var skyld i det uhyggelige crash i første sving. At starte det voldsomme uheld var kulminationen på en dårlig weekend for tyskeren, der måtte starte sidst grundet nye motorkomponenter. Efter kvalifikationen lørdag så det ud til, at hverken Hülkenberg eller Renault skulle finde farten om søndagen, selvom tyskeren måtte have undgået uheldet.

Fernando Alonso var også et flop. Alonso blev uforskyldt medpassagerer ved Hülkenbergs tackling, men at Alonso stadig befinder sig i den langsomme ende af feltet, er skuffende. Det var sæsonens dårligste kvalifikationsindsats af Alonso, der for første gang i de senere år virker "videre". Desværre bliver næste Grand Prix på Monza endnu en udstilling af McLaren-racerens manglende fart.

Daniel Ricciardo havde en weekend direkte til glemmebogen. En ustabil racer gennem træningerne, en kvalifikation uden rytme og et Grand Prix hvor det hele blev umuligt. Ricciardo kæmpede flot gennem halvdelen af løbet, selvom australieren var 2(!) omgange bagud. Forhåbentligt kan Ricciardo og Red Bull få mere ud af hinanden i den sidste tid af deres samarbejde.