Klar til Italien?

Ferrari-fans - de røde Tifosi - har ventet på dagen, hvor Formel 1 kommer til Italien. Efter Imola ikke længere er på Formel 1-kalenderen, er Monza eneste "hjemmebane" for Ferrari. Hvad skal vi holde øje med i weekenden?

Ferrari skal der holdes øje med - selvfølgelig! For første gang siden starten af årtusindet kommer Ferrari til Monza med den hurtigste racer i feltet. Af samme årsag har Ferrari alt at tabe. Ferrari kan godt forsøge at skubbe favoritværdigheden over på Mercedes, men Ferrari er og bliver storfavoritter på hjemmebane. Kvalifikationen bliver afgørende, og kan Sebastian Vettel og Kimi Raikkönen tage første startrække, er alt spillet i hænderne på Ferrari. Kan de røde stå for presset?

Alfa Romeo Sauber er decideret på hjemmebane på Monza, da Alfa Romeo er milanesisk. Det bliver spændende at se, hvor Sauber reelt står, når de får testet farten på én af de hurtigste baner på kalenderen. I Belgien kørte Formel 1-feltet også på en hurtig bane, og her fremstod Sauber ikke som et af de bedre midterhold rent fartmæssigt, så meget afhænger af evnerne hos Charles Leclerc og Marcus Ericsson i den kommende weekend.

Red Bull bliver også spændende at følge. Kan de være i spil til sejren på Monza? Umiddelbart er det klare svar = nej. Renault-motoren i Red Bull-raceren kan for øjeblikket ikke matche Ferrari og Mercedes på topfart, men som vi så ved det kinesiske Grand Prix i foråret, kan Red Bull pludselig være der, når der skal gribes en stor chance. Max Verstappen virker som den mest formstærke Red Bull-bejler til en podieplads.