Bahrains Grand Prix 2018

Bahrains Grand Prix var alt andet end kedeligt! Måske det bedste Grand Prix kørt i Bahrain overhovedet, men hvad kan vi tage med fra ørkenstaten?

Top:

"Driver of the day" har sjældent været mere fortjent end til Pierre Gasly. Selvom Toro Rosso har forbedret deres racer siden Australien, var det en indsats til historiebøgerne af Gasly. Franskmandens præstation mindede om en anden franskmand - Jean Alesis gennembrud i Tyrrell ved USA's Grand Prix i 1990. Gasly banker på hos Red Bull til et af sæderne i 2019, da det må forventes, at enten Max Verstappen eller Daniel Ricciardo søger nye veje efter denne sæson. Flot kvalifikation og meget modne dispositioner i selve løbet - trés bien!

Marcus Ericsson var min personlige bejler til titlen som "Driver of the day". Svenskeren leverede i kvalifikationen og satte sit løb sammen uden nogle fejl. Efter de to første løb i sæsonen er det tydeligt, at kritikerne af Ericsson har været mere stille end i de foregående år. Det kan tilskrives, at Ericsson for øjeblikket dominerer sin holdkammerat Charles Leclerc, der ellers er udråbt til det helt store talent. Kan Ericsson holde niveauet i de kommende løb, kan svenskeren sikre sig en flerårig aftale i Formel 1.

Kevin Magnussen fortjener også en plads i "top". Mest på grund af sin suveræne kvalifikation, hvor Magnussen var en af de bedste til at udnytte sin racers potentiale. Resultatet ved søndagens Grand Prix var et flot resultat af Magnussen, men Pierre Gasly skulle være lagt under et kraftigere- og mere vedvarende pres tidligt i løbet. Haas´ fartoverskud i forhold til Renault og McLaren gjorde, at Nico Hülkenberg og Fernando Alonso ikke kæmpede med om 5. pladsen.

Flop:

Red Bull havde deres absolut dårligste weekend i meget lang tid. Max Verstappen ødelagde sit eget løb med en klodset påkørsel af Lewis Hamilton, mens Daniel Ricciardo måtte parkere før det for alvor var gået i gang. Med resultaterne i de to første løb er Red Bull næsten allerede skrevet ud af kampen om konstruktørverdensmesterskabet. Red Bull kan dog sagtens kæmpe med om sejre, men at indkassere 0 point efter en Grand Prix-weekend må give bekymringer.

Begge Williams-racere gennemførte, men det var endnu en pinlig indsats af det engelske team. En kvalifikation hvor racerne var helt væk og endnu et nederlag til nærmeste konkurrent - Sauber Alfa Romeo. Det er svært at se, hvordan resultaterne skal blive bedre med den nuværende konstellation. Raceren er bestemt ikke feltets bedste, men motoren er. En stor del må desværre tilskrives kørerne - mon Robert Kubica sidder bag rattet i Spanien eller Monaco?

Sergio Perez har ikke længere overtaget i forhold til sin holdkammerat Esteban Ocon, og kan slet ikke få sine weekender til at hænge sammen. Indtil nu har det været fra storhed til fald i en sammenligning med 2017. Perez´ mange dækskift og strategiske fejl gjorde Bahrains Grand Prix til endnu en skuffelse. Tidligere har Perez været meget frustreret i modgang, men han er tvunget til at vende modgangen i den kommende weekend i Kina.