Australiens Grand Prix 2018

2018-sæsonen er i gang med et brag af et Grand Prix. Hvad kan vi tage med fra Australien?

Top:

Normalt burde et hold med to udgåede racere ikke være på "top"-listen. Haas fortjener det alligevel for deres australske weekend. En flot kvalifikation efterfulgt af et kontrolleret Grand Prix - indtil det gik galt. Det er svært at rose den ene kører mere end den anden. Kevin Magnussen lavede en suveræn start, mens Romain Grosjean lagde et flot stykke arbejde i at hente Magnussen efter Max Verstappens snurretur. To udgåede racere på under 5 minutter er for dårligt, og skabte et meget uheldigt punktum i Melbourne.

Fernando Alonso lukrerede på de to udgåede Haas-racere, men det til trods, var det en sikker præstation af den spanske veteran. Forsvaret mod Max Verstappen, Nico Hülkenberg og Valtteri Bottas var et signal om, at McLaren kan forsvare sig til point i flere af sæsonens løb. Alonso kørte ikke en prangende kvalifikation, men 16 års erfaring i Formel 1 kommer til gode i selve løbet.

Lagde nogen mærke til superdebuten af Charles Leclerc? Stortalentet fra Alfa Romeo Sauber sluttede på en flot 13. plads, hvilket selvfølgelig kan tilskrives, at kun 15 racere gennemførte. Det er dog værd at bemærke, at Leclerc holdt Lance Stroll i Williams bag sig, hvilket også beviser, at Sauber fartmæssigt er på niveau med flere andre teams og ikke hjælpeløst isoleret alene.

Flop:

Force India var ingen steder i denne weekend. Det engelske team med indiske rødder skal finde farten hurtigst muligt, hvis ikke drømmen om at gentage 4. pladsen i konstruktørverdensmesterskabet skal slukkes inden for sæsonens første par måneder. Sergio Perez vandt den interne teamduel i Australien, men ingen af kørerne (eller teamet) kan reelt bruge weekenden til det store.

Pierre Gasly blev ramt af "Honda-forbandelsen". Den forbandelse der har været forbundet med McLaren i tre sæsoner, kastede sig over Gaslys racer, så det blev til en kort dag på kontoret for franskmanden. Udgangspunktet var heller ikke godt med en startplacering som allersidst efter en kikset kvalifikation. Gasly lavede en dyr fejl om lørdagen og blev udkvalificeret betragteligt af sin holdkammerat Brendon Hartley.

Jeg havde fokus på Sergey Sirotkin i min optakt "Klar til Australien?", men russeren havde ikke en imponerende indtræden i Formel 1-verdenen. En decideret dårlig kvalifikation om lørdagen hvor holdkammerat Lance Stroll satte Sirotkin tydeligt på plads. Søndagens Grand Prix var næsten ikke startet før Sirotkin havde parkeret sin Williams-racer. Mekanisk defekt kan ikke tilskrives Sirotkin, men den afgørende start og de første omgange var meget anonyme.