Tættere på cockpittet – Wave Italy

Da jeg besøgte Monacos Grand Prix sidste weekend i maj, fik jeg mulighed for, at prøve kræfter med en Formel 1-simulator stillet til rådighed af Wave Italy. Nærmere bestemt fik jeg mulighed for, at prøve kræfter med Monza-banen i simulatoren Phoenix Pro. Hvor tæt er sådan en simulator på virkeligheden i cockpittet af en Formel 1-racer?

Der stod et professionelt team fra Wave Italy til rådighed under hele Monacos Grand Prix

Tæt. Det tætteste du kan komme i en simulator for øjeblikket. Wave Italy har eksisteret siden 2015, hvor de har valgt at fokusere på simulatorer, der kan agere træningsmaskine for racing teams. Wave Italy hører hjemme i Maranello, hvor verdens mest kendte bilmærke også har hjemme - Ferrari. Italienske Wave Italy er også simulatorverdenens svar på Ferrari. Der er ikke sparet på detaljerne eller ydeevnen for simulatoren - tværtimod! Selve cockpittet deler eksakte dimensioner med en Formel 1-racer, og rattet har samme kompleksitetsniveau som i Formel 1 med varierede muligheder for indstilling af raceren. Selerne er H-punkt racerseler, som er meget nødvendige, når simulatoren genskaber G-påvirkningen fra en Formel 1-racer ved nedbremsning og gearskift - spektakulært!

Hvad gør Wave Italy så specielle? Foruden den meget livagtige simulatorenhed (cockpittet) sælger Wave Italy deres løsning som en helhed, hvilket vil sige, at Wave Italy også producerer den software, der bruges til simulatoren. Et Dolby 5.1 lydsystem sætter ørerne på overarbejde, og hertil nogle skærme af høj kvalitet der med skarp præcision gør turen så realistisk, som den kan blive. Priserne for simulatoren starter fra 60.000 euro.

Tak til Wave Italy for at stille deres simulator til rådighed ved Monacos Grand Prix 2018.