Den grusomme

Formel 1-sæsonen 2020 er kun uger fra at begynde, og derfor afrundes sæson 2019 med et kig på chancerne for dem, der i sidste sæson markerede sig som den gode, den onde og den grusomme. Denne gang; "den grusomme".

Den grusomme fra de seneste sæsoner generelt set er Lewis Hamilton. I 2019 var der heldigvis andre løbsvindere end Hamilton, så han virkede ikke så grusom som tidligere… Eller? Der er to statistikker, der afslører de grusomme handlinger:

1. Lewis Hamilton kørte samtlige af de mulige antal kilometer i Formel 1 i 2019. Bemærk SAMTLIGE.

2. Lewis Hamilton fik point i samtlige af de mulige løbsweekender i 2019 (reelle placeringspoint – ikke point for hurtigste omgang). Bemærk SAMTLIGE.

Det er indbegrebet af grusomhed, når man rammer de nævnte statistikker over en meget lang- og krævende sæson. Læg dertil over 50 % vinderfrekvens (11 sejre ud af 21 løb). Lewis Hamilton var grusom i 2019!

2020 bliver ikke en walk-over for Hamilton. Ganske vist er hans skræmmende stabilitet stadig nok til at gøre ham til verdensmester, men hans direkte konkurrenter er tættere på løbssejrene end på noget andet tidspunkt siden 2014. Max Verstappen vil helt sikkert tage i omegnen af 3-4 løbssejre i år, og med øget stabilitet i Red Bull-raceren kan Verstappen for alvor byde ind på den samlede sejr. Ferrari vil have forbedret sig yderligere, men de er svære at vurdere over sæsondistancen. Charles Leclerc og Sebastian Vettel vil samlet set sandsynligvis kunne tage en håndfuld sejre på bekostning af Hamilton. Det er samtidig Valtteri Bottas´ sidste chance (tror jeg) for at være udfordrer til VM-titlen, hvorfor finnen med øget stabilitet i kvalifikationerne kan blive Hamiltons største rival mod verdensmesterskabet.