The brits are coming!

Til den kommende 2019-sæson er der én ting, der springer i øjnene - Storbritannien har hele 4 kørere blandt de 20 mulige. En utrolig forvandling fra 2018-sæsonen, hvor Lewis Hamilton var alene om at repræsentere de engelske øer. Foruden Hamilton er det udelukkende debutanter. Hvad kan vi forvente af dem?

George Russell, Williams: Russell har talentet, og vi kan godt forvente os, at han kan være hurtigere end sin holdkammerat Robert Kubica ved flere lejligheder - specielt på de baner hvor Russell i forvejen har noget erfaring. Om Williams-raceren kan komme i pointene, tør jeg ikke give en indikation på før efter de første vintertests i februar.

Alexander Albon, Toro Rosso: Vi kan forvente, at Albon kan præstere på niveau med holdkammerat Daniil Kvyat ved enkelte løb. Forventeligt med samme frekvens som Brendon Hartley kunne udfordre Pierre Gasly i 2018 - det var 3-5 løb over sæsonen. Generelt i kvalifikationerne og i løbstrim må det forventes, at Albon vil være efter Kvyat. Toro Rosso-raceren bliver ikke en sikker pointtager i indeværende år, hvorfor der skal kæmpes hårdt for top 10-placeringer.

Lando Norris, McLaren. Det forventes at Norris vil gå uimponeret til opgaven - fordelen for ham er, at det ikke kan blive meget værre for McLaren i disse år. Har McLaren fundet opskriften til en hurtig racer, kan Norris af og til køre med om point, men det må forventes, at Carlos Sainz Jr. vil være bedst både i kvalifikationer og i løbstrim set over hele sæsonen.

Selvom de alle er talenter, er det for mig kun George Russell, der har vist niveauet til Formel 1. Der er en enorm hype om Lando Norris, og Norris har også kørt godt i de klasser han har deltaget i, men jeg synes ikke hans 2018-sæson i Formel 2 var overbevisende. At Alexander Albon nu er Formel 1-kører er en decideret overraskelse. Albon har samme historie som Brendon Hartley - Red Bull-junior i ungdomsårene men droppet af Red Bull efter manglende resultater. Vi kender alle Hartleys historie - new zealænderen fik chancen i slutningen af 2017, men var allerede fortid i Formel 1, da 2018 sluttede. Jeg ser ikke Albon som en bedre kører end Hartley, og jeg kan også komme i tanke om et par navne, der umiddelbart passede bedre til sædet hos Toro Rosso. Ikke desto mindre er Albon holdkammerat med Daniil Kvyat i år, og det bliver spændende om englænderen kan udfordre den noget mere rutinerede russer. Norris og Russell har gode Formel 1-kørere som holdkammerater i henholdsvis Carlos Sainz Jr. og Robert Kubica. Russell kan lære meget af polakken, mens Sainz Jr. skal bevise, at han har fartoverskuddet i forhold til rookie Norris.