Klar til Spanien?

Spanien er næste stop for Formel 1-feltet, og Circuit de Catalunya er også den officielle testbane til pre-season tests i Formel 1. Derfor har langt de fleste hold allerede kørt mange kilometer på banen i 2019, hvilket giver gode forudsætninger for alle. Hvem skal vi holde særligt øje med?

Alfa Romeo Racing viste gode takter under årets pre-season tests i Barcelona. Selvom Kimi Raikkönen sikrede teamet point tidligt i sæsonen, har Ferraris "B-hold" præsteret lidt under evne i de senere løb. Hvis Alfa-racerne kan finde noget af farten fra årets vintertests, er der gode chancer for både deltagelse i Q3 og point til begge racere. Raikkönen er teamets mest sikre kort til point, men Antonio Giovinazzi har vist stor fighterevne i de seneste par løb.

Carlos Sainz Jr. er på hjemmebane i Spanien, men hvad der gør spanieren værd at holde øje med, er hans tidligere præstationer på Circuit de Catalunya. Weekenden bliver hjemmebaneløb nummer 5 for Sainz Jr., og i alle tidligere løbsweekender på banen, er Sainz Jr. aldrig blevet udkvalificeret af en holdkammerat. Er det en imponerende statistik? Ja - for holdkammeraterne til Sainz Jr. har de senere år heddet Max Verstappen, Daniil Kvyat og Nico Hülkenberg. Kan Sainz Jr. dominere holdkammerat Lando Norris i weekenden, kan spanieren nærme sig en manifestation af rollen som 1. kører hos McLaren.

Der er ikke længere nogen der tvivler på, at Charles Leclerc vil få sin første Formel 1-sejr i 2019. Eksperter er mere uenige om, hvilket løb der passer monegaskeren bedst. Spaniens Grand Prix kunne være en god mulighed alene af den grund, at det er den bane på kalenderen, hvor Leclerc har kørt flest omgange i en Formel 1-racer. Samtidig er det en bane, hvor Ferrari historisk har gjort det godt (Ferrari har flest sejre på Circuit de Catalunya), og hvor det ikke altid er favoritterne, der er løbet med sejren. Pastor Maldonados sejr i 2012 og Max Verstappens sejr i 2016 er eksemplerne, der kan gøre Leclerc fortrøstningsfuld før weekenden.